Вторник, 23 Април 2024, 12:16

В Община Етрополе се проведоха безплатни прегледи за костна плътност

15 Април 2019, 12:04
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 937 1


Над 230 човека бяха прегледани в рамките на четири дни

Фондация „АДРА БЪЛГАРИЯ“ съвместно с Община Етрополе извърши напълно безплатни здравни прегледи на населението за костна плътност.
Фондация „АДРА БЪЛГАРИЯ“ извършва безплатни здравни прегледи в цяла България, а тази година приоритет са малките и средни общини. Прегледите се извършват и изследват със собствена медицинска апаратура, като изследвания с Ехограф, ЕКГ, Остеоденситометър / Костна плътност, Дихателен обем, Кръвна захар и много други.
Фондацията е основен доставчик и дарител на болнично оборудване за държавни и общински болници. Един от редовните и големи дарители на болница Пирогов.
В рамките на четири дни, в Община Етрополе бяха прегледани обстойно над 230 човека. Прегледите са с цел ранно откриване, диагностика и превенция на остеопороза.
На всеки един от прегледаните пациенти беше даден резултат от изследването и предписан подходящ хранителен режим. Някои от пациентите бяха пренасочени на вниманието на лекар – специалист.
Според представителя на фондацията, г-н Симеон Гугутков прегледаните хора са в допустимите норми на износване на костна плътност с много малки изключения. Според прегледите на преден план по-скоро са изпъкнали проблеми, като обездвижване и наднормено тегло на пациентите.
Община Етрополе


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Април, 13:23

    Глупости...............Повече приказки.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete