Петък, 26 Април 2024, 01:14

В Правец бе открита 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча

23 Април 2015, 14:50
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2570 1


Днес в Правец се проведе 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча в гр. Правец.
Министър Десислава Танева приветства участниците в асамблеята. Тя бе категорична, че Министерството на земеделието и храните ще бъде непримиримо към всички нарушения, извършени от служители в системата, без значение на какво ниво са и със своите действия допринасят за увреждането на горското богатство.
По време на официалното откриване на 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча, министър Танева заяви, че опазването на природните дадености е основен фокус на Министерството. „Земеделските и горските територии са от важно значение не само за икономическия просперитет на страната, но и за съхраняване на нейната изключително богата флора и фауна“, каза още тя.
Пред присъстващите земеделският министър припомни, че в момента Изпълнителната агенция по горите подготвя изменения в Закона за лова и опазване на дивеча. Тя заяви, че предстои да бъде обсъдено и изменение на сроковете на ловуване съгласно европейското законодателство и ратифицираните от България международни конвенции. Танева сподели, че съществува предложение срокът за ловуване на свободния дивеч и фермерно отглеждания дивеч да бъде уеднаквен. Срокът за ловуване на дива свиня ще бъде съкратен до 31 декември, а не както е до сега до 15 януари, което ще доведе до подобряване и увеличаване на популацията на този вид дивеч.
На откриването на 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча. в Правец присъства премиерът Бойко Борисов. Той заяви, че на заседанието на Европейския съвет ще обърне внимание на борбата с трафикантите. "Мисля, че службите в Европа и в света са длъжници по тази тема", заяви министър-председателят Бойко Борисов в Правец.
„България работи по въпроса, доста сме напред и ще предложа на колегите система", съобщи премиерът. Според него от една страна стои въпросът за парите и помощта за морските и сухопътните граници, но по-важното е да се спре кръвопролитието.
По думите му би било притеснително евентуално засилване на бежанската вълна и има риск за България. „Около 2 милиона чакат на турската граница. Представете си 1 милион да влезе в България. С каквото и да е финансиране не се спират бежанци. Това са хора. Въпросът не е в парите", подчерта министър-председателят.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Април, 15:51

    И продължавате да триете коментари а :?: Тъпанари :!: :!: :!:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete