Петък, 19 Април 2024, 20:07

В село Безден, община Костинброд ще бъдат реализирани сериозни инвестиции през идващата 2019 г.

30 Декември 2018, 08:25
(1) (3)
Костинброд - Новини
Прочетена: 3164 4


Изградените обекти ще бъдат факт, благодарение на европейско финансиране и средства от държавния и общинския бюджет.

През 2019 г. на територията на община Костинброд и по - точно в село Безден ще отвори врати единственият в България и един от седемте в световен мащаб Център за възстановяване на деца с онкохематологични заболявания.
Проектът се финансира от Държавен фонд земеделие, като основната сума за създаването на центъра е европейски средства. За пълното изграждане на възстановителния център ще спомогне и община Костинброд, със средства от бюджета й за 2019 г.

През настоящата 2018 г., общински съвет- Костинброд взе единодушно решение да помогне в изграждането на центъра, което показа, че общинските ни съветници могат да загърбят политическите си противоречия, различните си цветови възгледи в интерес на една много по-висока, по-хуманна и общочовешка цел, а именно дечицата на България, страдащи от една от най- коварните болести за човечеството и те да имат правото на светло бъдеще!
В центъра на година ще идват около 200 деца, придружавани от своите родители, като високо-специализирани професионалисти ще се грижат децата отново да могат да се социализират и с родителите им да могат да продължат напред след тежкото лечение на онкозаболяванията.
Към момента центърът се строи активно в хълмовете на вилната зона на село Безден, в близост до прекрасния язовир Бистрица, а огромен билборд, който е финансиран и поставен от община Костинброд на Ломско шосе, информира преминаващите за размерите и параметрите на проекта.

През 2019 г. в общината ще се реализира голям проект за възстановяване на пътища на нейна територия - като един от тях е пътят свързващ селата Безден и Богьовци. Средствата по проекта са на сто процента от Държавен фонд Земеделие /ДФЗ/.
С огромната подкрепа от страна на правителството ще бъде извършен и голям ремонт на кметството в с. Безден.

С оглед значимия социален проект - новоизграждащият се център, модерния хоспис за възрастни хора в селото, двата прекрасни язовира разположени на територията на селото и активно развиващите се вилни зони е важно кметството да бъде функционално, с европейска визия и в синхрон с новоизграждащите се обекти.
Със свое постановление, Министерски съвет отпусна средства на община Костинброд за ремонт на сградата на кметството през 2019 г.

Поредният пример, че когато се печелят проекти финансирани от европейските фондове, когато се инвестират и средства от общинския бюджет в полза на значими за обществото ни цели, тогава и държавата помага, като подкрепя всяко начинание.
Общинска администрация- Костинброд още веднъж благодари на правителството за помощта от негова страна, че една административна сграда в село, в което има живот, развитие и значими инвестиции ще бъде ремонтирана и възстановена.
И представителите на местната власт ще работят в услуга и в интерес на гражданите си.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (2)
    1. добавен от: Анонимен 30 Декември, 09:39

    браво

  • Отговори (0) (2)
    2. добавен от: дидо 31 Декември, 10:50

    браво ,супер

  • Отговори (3) (1)
    3. добавен от: Анонимен 14 Март, 10:18

    3.браво но да се асфалтират пътищата на вилната зона защото са пълна трагедия особенно пред хосписа.

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Цвети 19 Май, 10:26

    Пълна мизерия е района.Близко до Детския Център има Кариера която замърсява Селата Безден,Богьовци и Опицвет.Благодарение на този Общински Съвет Костинброд и продажните Кметове на тези села ,беше изградена Кариерата от частната фирма ГБС.Района има проблем също така и със Водата и Транспорта.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete