Вторник, 16 Април 2024, 10:52

В село Краево отбелязаха Бабинден

21 Януари 2020, 16:43
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3216 4


Днес отбелязваме Бабинден по стар стил. Очарователни баби от село Краево се събраха в пенсионерския клуб в селото за да празнуват.

По повод празника, общинският съветник Дамян Маринов, придружен от своята съпруга, посетиха селото и се присъединиха към празнуващите, за да окажат своята почит към фигурата на бабата в семейството.

„Честит празник! Бъдете здрави и все така усмихнати! Вие сте хората, които съхраняват традициите и обичаите и ги предават на поколенията. Въпреки напрегнатото ежедневие и недостатъчното време, което отделяме за вас, Вие- бабите винаги ще бъдете специални и незаменими за нас младите.“ – каза Дамян Маринов.

Общинският съветник и съпругата му успяха да изненадат присъстващите баби с подарък- чадър, поднесен със закачливото пожелание „още от утре подаръците да се ползват по предназначение“.

Бабите приеха с радост подаръците си и споделиха, че са се почувствали по специален начин и са очаровани от вниманието, което са получили.

Разбира се не липсваше и празничната трапеза. Масите бяха отрупани със старателно приготвени домашни вкусотии и всички заедно им се насладиха.

Продължават ремонтните дейности по сградата на кметството в село Краево, в която се помещават и пощата, пенсионерският клуб и читалището. Скоро се очаква ремонтът да бъде завършен.



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Януари, 19:44

    Уважение към всички баби на внуци, но този ден е празник за жените, които са бабували, т.е. помагали са на родилките да дадат живот. В миналото това са били днешните акушерки и лекарите- акушергинеколози. Иначе-да са живи и здрави всички баби, майки, бащи, дядовци и техните деца и внуци!

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 22 Януари, 06:52

      Е, и?

  • Отговори (9) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Януари, 10:03

    Адмираций за кметицата на Краево и ръководството на клуба,показаха ,че има живот и в малките села,да са живи и здрави всички!

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Снежана Евтимова 22 Януари, 15:38

    Почит и уважение към кметицата на с.Краево.Благодарим ти за всичко което правиш за селото.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete