Сряда, 11 Декември 2019, 02:19

В Скравена възстановяват традиционните есенни сбирки - (снимки)

16 Септември 2012, 14:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3755 3


Представителите на по-възрастното поколение скравенчани помнят близкото минало, когато есенно време се провеждаха традиционните сбирки по махали и квартали. В тази връзка по инициатива на общинския съветник Цветан Миньовски и група ентусиасти на 15 септември вечерта в двора на кооперацията се състоя общоселско тържество, в което участваха над 600 души - много повече от посетилите през деня праника на Боженишки Урвич. Основният спонсор - Цветан Миньовски - бе дарил три овце за курбан-чорба. С доброволно събрани средства бе осигурена богата трапеза - традиционната скара и мезета. Лошото време не бе пречка да се състои спонтанна веселба. Организаторите бяха осигурили седящи места на закрито за над 600 човека. За хубавото настроение помогнаха и професионалните изпълнениа на гостуващ оркестър с певица и певец, танцова група и младежката духова музика от Етрополе. Съвсем логично веселбата продължи до ранните зори на неделния ден.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 20:39

    evala,xubav praznik :)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 10:41

    Пошлостта на урвич никой не я уважи, но в Скравена хората си се забавляваха истински. Неим трябва Чакардъкова и простотиите на кмета.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Септември, 12:42

    Догодина още по-яко,сега беше много набързо организирано но стана превъзходно.Като рече човек да се весели дъжд го не бърка,само един човечец се е въртял цяла нощ без да заспи да не би да му изгори сламицата.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (412)
70% Complete
В чужбина (79)
70% Complete
Няма да празнувам (211)
70% Complete