Четвъртък, 25 Април 2024, 19:00

В сряда отборите на ”Козаро" и ”Балкан 1929" излизат в дуел за Купата на АФЛ

14 Октомври 2019, 18:01
(3) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1815 2


Акцентът върху футболната общественост със сигурност ще бъде върху едно дългоочаквано събитие, което предстои да се проведе. Датата е 16 октомври (сряда), когато местните отбори на ”Козаро" и ”Балкан 1929" ще излязат един срещу друг в местно дерби, част от турнира за Купата на Аматьорската Футболна лига. Сблъсъкът ще се играе на помощното игрище ”Герена" в Ботевград с начален час 16:00 ч.. Двата отбора вече се срещнаха помежду си преди началото на сезона, когато на същия терен се изигра приятелска среща, завършила 3:0 в полза на ”Балкан 1929".


Двубоят се очаква с голям зрителски интерес, тъй като в момента отборът на "Козаро" е истинска фурия в своята ОГ София Запад и помита всичко след себе си, закономерно оглавявайки класацията като едноличен лидер без допусната загуба до момента. Нещо повече, в състава на сравнително скоро сформирания тим, воден от Цветан Барбушев, който е бивш играч на някогашния "Балкан", личат имената на доста футболисти, преминали през детско-юношеските формации на ботевградския клуб. Някои от тях съвсем доскоро защитаваха "зелената" фланелка, но по една или друга причина се озоваха в четвъртодивизионния отбор.

На другия бряг ситуацията в лагера на "Балкан 1929" изглежда отчайваща. След 9 изиграни двубоя в по-горната Югозападна Трета лига, балканци заемат последното 17-о място с едва 6 точки в сметката си. През сезон 2018/19 ситуацията в третата дивизия на българския футбол за “Балкан 1929" бе идентична, но все пак отборът намери сили да се спаси. Лошият сезон за "зелените" обаче сякаш бе допълнителна мотивация за футболистите, които все пак вдигнаха Купата на Аматьорската Футболна лига и към момента те са действащия носител на отличието. Отборът на ”Балкан 1929" извървя солиден път преди да стигне финалната права на надпреварата. В Първия етап от Купата на АФЛ, ботевградчани станаха областен първенец след като се разправиха с отборите на "Рилец" (Говедарци) (5:0), “Спортист" (Своге) (1:0) и “Чавдар" (Етрополе) (2:0). Като най-силният тим от Софийска област, "Балкан 1929" се изправи срещу представители на другите области в Югозападна България във Втория етап. Тогава "зелените" преминаха и през "Витоша II" (Бистрица) (3:1), "Септември" (Симитли) (1:0) и драматична победа над "Миньор" (Перник) (2:2 в редовното време и 4:3 при дузпите). Следователно футболистите на тогавашния наставник Явор Вълчинов, бивш помощник треньор в "Левски" и "Лудогорец", продължиха към Третия етап от надпреварата като първенци на Югозападна България. Там балканци срещнаха съпротивата на още 2 отбора от останалите области в България. След победа с 1:0 над първия в Югоизточна България "Загорец" (Нова Загора), "зелените" стигнаха и големия финал. В него те се изправиха срещу отбора на "Суворово 1", първенец на Североизточна България и спечелиха с 3:1, за да грабнат отличието.

Това ще бъде първо участие в надпреварата за отбора на “Козаро", който всъщност записва втория си сезон от началото на своето създаване. Вероятно опитът ще бъде на страната на настоящия носител на Купата на АФЛ, но с представянето си тимът на "Козаро" подаде сериозна заявка и демонстирира амбиции, които могат да създадат проблем на "зелените". Със сигурност ни очаква един вълнуващ футболен спектакъл, който носи голям заряд след себе си. Не пропускайте дербито на аматьорския футбол, 16 октомври, 16:00 ч., арената на битката е помощното игрище "Герена" в Ботевград.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete