Сряда, 11 Декември 2019, 03:09

В Своге се проведе трудова борса в рамките на проект "Национална EURES мрежа"

21 Май, 11:51
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 432 0


На 16 май 2019 г. в залата на Народно читалище „Градище 1907“- гр. Своге се проведе трудова борса, организирана от Дирекция „Бюро по труда“, в рамките на проект „Национална EURES мрежа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, реализиран от Агенция по заетостта.

Борсата бе открита с презентация, чрез която присъстващите бяха информирани за предоставяните услуги от Бюрото по труда, за всяка от участващите фирми и обявените свободни работни места, след което се превърна в място за среща на двете договарящи се страни: работодатели и търсещи работа лица.

Активно се включиха и представиха своите условия на труд и предлагани социални придобивки представители на 11 работодатели от различни сфери на икономиката: Монделийз България Продакшън“ ЕООД /производство на шоколад и шоколадови изделия/ представлявани от „Торо Групс“ ООД; „Свогелес“ ЕООД /дървообработване/; Търговска верига „Фреш маркет“; АК „Магнит“ гр.Годеч /производство на компоненти за електротехническата индустрия/; „Поликарт“ ООД гр.Костинброд /производство на картонени опаковки и офис консумативи/; Военно окръжие 1 степен – София; „Вивета” ООД /индустриален кетъринг – приготвяне и доставка на храна/; „БДЖ пътнически превози”; „Столичен електротранспорт” ЕАД; „Елитком-95” ЕАД /охранителна фирма/ и Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“ – клон Пазарджик /безплатно обучение за безработни лица по избрана професия/. От страна на ДБТ беше обособен EURES щанд - Европейската мрежа за заетост и показани възможностите за кандидатстване през Европейския портал за професионална мобилност.

Обявени бяха десетки свободни работни места, към които бе проявен голям интерес от търсещите работа. Те имаха възможност пряко да зададат своите въпроси и да получат отговори от представляващите предприятието, както и да договорят последваща среща и заетост.

Подробна информация за свободните длъжности и за контакт с работодателите може да се получи от служителите в Дирекция „Бюро по труда“ Своге, както и филиала в гр.Годеч, всеки работен ден. Трудовата борса даде възможност и на самите работодатели да се запознаят със свободния човешки ресурс и търсенето, да обменят идеи помежду си, а някой от тях направиха заявка за бъдещо сътрудничество и взаимодействие.

Посланието на събитието бе: „Бъдете активни“, защото по думите на английската писателка Кейт Аткинсън: „Бъдещето е като килер, пълен със светлина, а ти просто трябва да намериш ключа, който отключва вратата“.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (412)
70% Complete
В чужбина (79)
70% Complete
Няма да празнувам (211)
70% Complete