Сряда, 24 Април 2024, 23:13

Вълнуващ празник на дивия божур в Божурище и награда за ДГ „Славейче” - гр. Ботевград

24 Май 2019, 08:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1464 1


Първото издание на Деня на дивия божур в Божурище премина много успешно с много настроение, ентусиазъм и с безценната помощ на много приятели и съмишленици. Включиха се над 150 деца от детските градини и училища в района, които имаха творчески ателиета в три сектора: керамика, сгъване и апликации на божури от хартия и рисуване.

Денят на дивия божур приключи с награждаване на победителите в Националния конкурс за детска рисунка на тема „Дивите божури”.

Бяха раздадени множество грамоти и награди, а на финала организаторите разрязаха специално изработена торта с божур и почерпиха със шоколадови изделия от от спонсорите на празника: фирма „Макрит” и шоколадова фабрика „Милмекс”.

Награда за „Най-многобройна група” спечели ДГ „Славейче” гр. Ботевград!

От ДГ "Славейче" взе участие група "Ранобудни славейчета" с ръководител г-жа Мариана Макавеева, която вдъхнови дечицата за каузата, свързана с опазването на последното естествено находище на теснолистен божур в Софийското поле.

Всички участници Националния конкурс за детска рисунка на тема „Дивите божури” са поканени да вземат участие в традиционния детски пленер „Казаков през очите на малките” организиран от НЧ „Христо Ботев-1934” по повод отбелязване рождената дата на Димитър Казаков - Нерон, живял и творил в Божурище.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete