Четвъртък, 26 Април 2018, 00:58

Валя Балканска изправи на крака залата в град Елин Пелин на концерта "Заедно за бъдещето, което искаме"

6 Декември 2016, 09:55
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 489 1

Много българска, много космична, много човешка бе атмосферата по време на концерта „Заедно за бъдещето, което искаме“, проведен на 3.12.2016 г. в зала „инж. Янко Янков“, гр. Елин Пелин по повод Международния ден на хората с увреждания.
 
Концертът, организиран от Община Елин Пелин, Лайънс клуб София Витоша и Националната асоциация на хората с придобити увреждания, направи съпричастни стотици жители и гости на гр. Елин Пелин към съдбата на тези специални хора, фокусирайки вниманието не върху проблемите и лимитите, а върху човека, неговата индивидуалност и лично достойнство.
 
Сред присъствашите в залата като официални гости бяха председателят на Лайънс клуб София Витоша – Елисавета Камбурова, председателят на НАХПУ – Златомир Стоянов, кметът на Община Елин Пелин – доц. Симеонов и съпругата му – Марина Павлова – един от основните организатори на концерта, заместник-кметът Ели Цветанова и др. Водещ на събитието бе Гергана Дончева.
Програмата включваше изпълнения на музикалните таланти Теодора и Мария Велеви, малкият Мартин с невероятен глас, вихрените танци на фолклорен ансамбъл „Огнените“, с. Бусманци, изключително зареждащите и жизнерадостни изпълнения на танцова формация на хора с увреждания „Аз също мога“ и блестящите композиции на момичетата от „ТЕА Денс“, гр. Елин Пелин. Всички те се радваха на възторга и ръкоплясканията на публиката.
 
Овациите станаха още по-силни, когато в залата влязоха певицата Валя Балканска и гайдарят Петър Янев. Певицата изпълни залата с космическия си глас под съпровода на емблематичния гайдар и сякаш магията на Родопа планина обгърна всички присъстващи. С нескрито вълнение Петър Янев сподели радостта си от факта, че толкова много хора са се събрали в подкрепа на хората с увреждания: „Ние сме едно цяло и трябва да бъдем християни всеки ден, не само в църквата със запалена свещ в ръка, а и навън. Не само на празник, а ежедневно!“ – каза той. След прекрасните изпълнения на участниците в програмата Петър Янев продължи: „Музиката и танцът са най-силните изразни средства. Сега си давам сметка какви усилия са положили тези хора, за да постигнат това, на което станахме свидетели. Нека да си протегнем ръка, защото всеки един от нас има нужда от това. Трябва да се обичаме!“
 
С топлата си спокойна усмивка Валя Балканска, сподели, че за нея днешният ден е празник и се обърна към хората в залата с призив: „Нека бъде пътят ни чист и светъл!“. А пожеланието й: „Желая космически успехи и да постигаме върхове с тези златни деца, които видяхме!“, затихна в първите звуци на песента „Излел е Дельо Хайдутин“, която накара всички да почувстват гордостта, че са българи.
Концертът завърши с хоро, в което се включиха всички участници и много от гостите в залата. Накрая, разбира се, имаше благодарности и поздравления от доманиките за участниците и организаторите.
 
Да си тръгнеш след такъв концерт е трудно. Хората останаха да разговарят, да споделят вълнението и впечатленията си, да се снимат. И всеки от тях запази топлото усещане на единение и съпреживяване и си тръгна със съзнанието, че от всички нас зависи да направим по-доброто бъдеще, което искаме.

Текст и снимки: Светлана Тодорова
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (11)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (65)
70% Complete
Не подкрепям идеята (72)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (135)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (129)
70% Complete
Нямам мнение (7)
70% Complete