Вторник, 24 Януари 2017, 11:04
По-различните новини само за вас!

Елин Пелин

Валя Балканска с участие в концерт "Заедно за бъдещето, което искаме" в гр. Елин Пелин за Международния ден на хората с увреждания

+ | - 30.11.2016г. 11:51 | Новини
Прочетена: 125 | 0

Оцени:

Община Елин Пелин, Национална асоциация на хората с придобити увреждания и ЛК „София Витоша“ организират концерт под надслов „Заедно за бъдещето, което искаме“ по повод Международния ден на хората с увреждания. Събитието ще се състои на 3.12.2016 г. (събота) от 12:00 часа в зала „инж. Янко Янков“, гр. Елин Пелин и е със свободен вход.
 
В концерта ще вземат участие Фолклорен ансамбъл „Огнените“, с. Бусманци, Танцова формация „Аз също мога“, музикалните таланти Мария и Теди Велеви, СК „ТЕА Денс“, гр. Елин Пелин и специалните гости Валя Балканска и Петър Янев.
Идеята на организаторите е да обърнат вниманеито на местната общественост към проблемите на хората с увреждания и да стимулират отношение на толерантност, съпричастност и приемане.
 
През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. На този ден в цял свят се организират събития, които да напомнят, че е необходима ефективна промяна в условията на живот на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания.
 
В световен мащаб над 1 мрд. души, или около 15% от населението, имат някаква форма на увреждане. В България по данни на НСИ с призната трайно намалена работоспособност или със степен на увреждане са около 500 000 души, от които 10 000 са деца.

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (0)

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (5)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: