Четвъртък, 26 Април 2018, 00:57

Валя Балканска с участие в концерт "Заедно за бъдещето, което искаме" в гр. Елин Пелин за Международния ден на хората с увреждания

30 Ноември 2016, 11:51
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 340 0

Община Елин Пелин, Национална асоциация на хората с придобити увреждания и ЛК „София Витоша“ организират концерт под надслов „Заедно за бъдещето, което искаме“ по повод Международния ден на хората с увреждания. Събитието ще се състои на 3.12.2016 г. (събота) от 12:00 часа в зала „инж. Янко Янков“, гр. Елин Пелин и е със свободен вход.
 
В концерта ще вземат участие Фолклорен ансамбъл „Огнените“, с. Бусманци, Танцова формация „Аз също мога“, музикалните таланти Мария и Теди Велеви, СК „ТЕА Денс“, гр. Елин Пелин и специалните гости Валя Балканска и Петър Янев.
Идеята на организаторите е да обърнат вниманеито на местната общественост към проблемите на хората с увреждания и да стимулират отношение на толерантност, съпричастност и приемане.
 
През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. На този ден в цял свят се организират събития, които да напомнят, че е необходима ефективна промяна в условията на живот на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания.
 
В световен мащаб над 1 мрд. души, или около 15% от населението, имат някаква форма на увреждане. В България по данни на НСИ с призната трайно намалена работоспособност или със степен на увреждане са около 500 000 души, от които 10 000 са деца.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (11)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (65)
70% Complete
Не подкрепям идеята (72)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (135)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (129)
70% Complete
Нямам мнение (7)
70% Complete