Неделя, 24 Септември 2017, 11:39

Валя Балканска с участие в концерт "Заедно за бъдещето, което искаме" в гр. Елин Пелин за Международния ден на хората с увреждания

30 Ноември 2016, 11:51
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 247 0

Община Елин Пелин, Национална асоциация на хората с придобити увреждания и ЛК „София Витоша“ организират концерт под надслов „Заедно за бъдещето, което искаме“ по повод Международния ден на хората с увреждания. Събитието ще се състои на 3.12.2016 г. (събота) от 12:00 часа в зала „инж. Янко Янков“, гр. Елин Пелин и е със свободен вход.
 
В концерта ще вземат участие Фолклорен ансамбъл „Огнените“, с. Бусманци, Танцова формация „Аз също мога“, музикалните таланти Мария и Теди Велеви, СК „ТЕА Денс“, гр. Елин Пелин и специалните гости Валя Балканска и Петър Янев.
Идеята на организаторите е да обърнат вниманеито на местната общественост към проблемите на хората с увреждания и да стимулират отношение на толерантност, съпричастност и приемане.
 
През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. На този ден в цял свят се организират събития, които да напомнят, че е необходима ефективна промяна в условията на живот на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания.
 
В световен мащаб над 1 мрд. души, или около 15% от населението, имат някаква форма на увреждане. В България по данни на НСИ с призната трайно намалена работоспособност или със степен на увреждане са около 500 000 души, от които 10 000 са деца.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (8)

Одобрявате ли идеята на арх. Весела Маркова за изграждане на Гробищен парк зад бензиностанция "Петрол"

Анкета » коментари (8)

Одобрявате ли идеята на арх. Весела Маркова за изграждане на Гробищен парк зад бензиностанция "Петрол"

отговори
Да, защото е извън населеното място. (123)
70% Complete
Не, защото е по-отдалечено от града и придвижването би било свързано с превоз, вместо пеша. (47)
70% Complete
Не. Два гробищни парка ще станат много. (57)
70% Complete
Одобрявам идеята за преместване, но зад бензиностанция "Петрол" не е подходящо. (37)
70% Complete
Нямам отношение. (12)
70% Complete