Четвъртък, 25 Април 2024, 02:47

Вапцаровци демонстрираха знания и талант по проект "Успех" (снимки)

27 Март 2012, 12:17
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3330 1


Ученици от три клуба в ОУ”Н.Вапцаров” участваха в презентация на извънкласните си дейности по проект ”Успех”, който стартира на 7-ми февруари.
Клуб „Творчество на боичките” с ръководител Ивелена Александрова и клуб „Здравословно хранене” с ръководител Недка Патаринска, направиха презентация на дейностите си до момента. В работата на двата клубове са се включили 6-ти „б”, „г” и „д” класове. Гости на мероприятието бяха  директорката Евгения Иванова, учители и родители.
Истинска цветна фиеста с табла от картички на цветя и грижливо подредени цветя от хартия бяха подредили учениците от Клуб „Творчество на боичките”. Те първи презентираха творческата дейност на 14  ученици, включили се в него.  Димана Маевска, Виктория Иванова и Венцислава Иванова представиха художествения стил „кливинг”, който са използвали при изработването на декоративни цветя от цветна хартия и картички, аранжирани с хартиени цветя. Кливингът се е считал за изкуство през 15-ти век, а през 20-ти век е бил почти забравен, обясниха децата. Те презентираха още рисуване върху керамични съдове, фигурки от естествена кожа- ключодържатели и украшения за мобилен телефон, мартеници, цветни тениски.
Пет ученика от клуб „Здравословно хранене” презентираха основните правила за здравословно хранене. Те обърнаха внимание на вредните за децата храни и дадоха примерни порции на хранителния режим през деня. Интерес предизвикаха правилата за хранене на тибетската медицина, според която е важно съчетанието на продуктите, които се поглъщат по време на хранене. Учениците не избегнаха и темата за вредата от подобрителите и изкуствените овкусители в повечето полуфабрикати. Техните вкусни сандвичи бяха допълнително аранжирани към хартиените цветя на "техните колеги".
Клуб „Млад журналист” от трети клас с ръководител Димка Цолова се включиха в инициативата с интервюиране на по-големите каки и батковци  от двата клуба. Под формата на интервю третокласниците бяха любопитни да узнаят подробности от техните извънкласни занимания. Шестокласниците отговаряха в резюме  на зададените въпроси. Интервюирането обхвана въпроси като- „Какво научихте в клуб ”Здравословно хранене”, „Какви храни трябва да се ядат?”, „Как се приготвят ястията във вашата кухня?”, „С какво ще предизвикате нашия апетит?”. Малките попитаха по-големите от клуб „Творчество на боичките”- защо са избрали да участват в него, кое е най-интересното занимание в клуба и използвали ли са го в домашни условия, какви материали са използвали в ателието, картичките и цветята от хартия харесват ли се на техните приятели и родители.
В края на презентацията учениците от клуб „Здравословно хранен” поканиха всички присъстващи да опитат от техните сандвичи.
Оценка за работата на клубовете накрая даде директорката Евгения Иванова. Тя призна, че е радостна и горда от инициативите на шестокласниците.” Ние видяхме колко интересни неща са научили двата клуба. Идеята на  Министерството на образованието е в действие и от нея има наистина полза”. Г-жа Иванова препоръча на децата повече самочувствие в демонстрирането на знанията, за да покажат смело наученото.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete