Вторник, 23 Април 2024, 21:26

Вапцаровци в акция по събиране на хартиени отпадъци

26 Март 2012, 13:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2638 1


Акцията за събиране на хартия и хартиени отпадъци в ОУ”Никола Вапцаров” е в своя разгар, научи наш репортер. Инициативата е на ръководството на учебното заведение и на „Никс метал”. „Идеята е да се стимулират децата да събират разделно отпадъците”, каза собственикът на фирмата Николай Петров. Събраните количества се складират във фоайето на първия етаж срещу физкултурния салон. Фирма „Никс метал” утре в 9.00 ч. ще изпрати работна група, която ще измери събраната отпадъчна хартия, за да освободи още място. За учениците, събрали най-много хартиени отпадъци,  г-н Петров  предвижда парични награди. Първа награда е 150 лв., втора 100 лв.и трета-50 лв. От фирмата ще заплатят също и стойността на събраните хартиени отпадъци, с което ще се подпомогне материално училището, каза още Николай Петров.
 
Тридесети март е последният ден в който ще приключи инициативата. Тя стартира в навечерието на настъпването на пролетта - 21 март, каза Пом. директор Ангелина Стоянова.
В мероприятието дейно участие взимат активно всички ученици от първи до осми клас. По думите на г-жа Стоянова то се провежда не за първи път. „Тази година в акцията се включиха всички ученици с голям ентусиазъм. Донасят почти всеки ден   вестници, списания,  картонени кутии и други, въпреки, че предния ден вече са го направили”, каза още г-жа Стоянова.
Миналата година акция по разделно събиране се проведе през октомври в ПМГ”Акад. Проф. Д-р Асен Златаров” по повод Международния ден на младежта, съобщи управителят на „Никс метал”. Тя се организира по инициатива на девети „в” клас с класен ръководител Ценка Пеева. Следващата акция се предвижда да се проведе в ОУ”Отец Паисии” с. Врачеш, допълни г-н Петров.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (122)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete