Понеделник, 23 Септември 2019, 22:54

"ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ...!" огласи ОУ "Л. Каравелов" с. Трудовец

24 Май, 16:41
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 768 1


Тържеството, посветено на Деня на славянската писменост, събра учители, ученици и гости в Актовата зала на ОУ ”Любен Каравелов” – с. Трудовец. Химнът на Кирил и Методий изправи на крака присъстващите. Бе отдадена заслужена почит на делото на солунските братя и техния безценен принос за развитието на европейската култура.

Директорът на училището – г-жа Илияна Марчовска приветства всички с празника и прочете получените за празника поздравителни адреси: Кмет на Община Ботевград, Общински съвет Ботевград, Училищно настоятелство.

По традиция, Кметът на Трудовец връчи парична награда и грамота на трима ученици, постигнали най-високи резултати в учебно-възпитателната работа през учебната година: Петя Христова – 5 клас, Петър Станиславов – 7 клас и Галя Данаилова от 4 клас. От името на Училищното ръководство, директорът награди с флашка и грамота ученици, класирали се на математически състезания и спортни дейности.

Литературно-музикалната програма продължи с мисли, стихотворения и афоризми, посветени на книгата. За доброта настроение на гостите, учениците поднесоха хумористични битови сценки и песни. А програмата завърши с две изпълнения на Младежки танцов състав при НЧ ”Никола Ракитин”- с. Трудовец.

Днешният празничен ден е неоспоримо доказателство за гордостта ни,
„... че и ний сме дали нещо на светът
и на вси словени книга да четат”
Горди сме, че съхраняваме и ще продължаваме да съхраняваме българското - сега и винаги и во веки веков!Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (281)
70% Complete
Не (157)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (371)
70% Complete