Четвъртък, 25 Април 2024, 19:41

Васил Евтимов и шампионите по баскетбол на колички "София ­- Балкан" гости на турнир по мини баскет в Елин Пелин

12 Декември 2016, 09:51
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1849 0


На 11.12.2016 г. общинската спортна зала „инж. Янко Янков“, гр. Елин Пелин отново беше изпълнена със спортни емоции. В нея се проведе коледен турнир по мини баскет за деца, в който взеха участие шест отбора - БК „Мургаш – Баскет“ (домакин), БК „Левски“ - София, БК „ЦСКА“ - София, БК „Балкан“ - Ботевград, СК „Усмивка“ - София и БК „Политехника“ - София.

Организатор на събитието бе баскетболен клуб „Мургаш – Баскет“ с подкрепата на Община Елин Пелин.

В откриването се включи заместник-кметът на Общината по „Образование, хуманитарни и социални дейности“ – Ели Цветанова, която приветства всички малки спортисти, пожела им спорна игра и поднесе благодарствена грамота от името на кмета доц. Ивайло Симеонов на Владимир Искров – председател на БК „Мургаш – Баскет“, за организацията на събитието.

Турнирът носи името на Илия Евтимов – легенда на нашия баскетбол от близкото минало, бивш капитан на националния ни отбор. По този повод гост на събитието бе неговият син – Васил Евтимов – един от най-добрите играчи в модерната история на българския баскетбол. Малчуганите насядаха на пода и притихнаха, когато той, със своите внушителни 2,08 м, се изправи пред тях и сподели стъпки от пътя си на баскетболист. „Сега погледът ми е насочен към треньорството, за да споделям наученото и преживяното с млади хора, решили да се посветят на баскетбола.“ – каза Васил Евтимов и пожела на малчуганите много успехи.

Специални гости на събитието бяха шампионите от първото държавно първенство по баскетбол на колички – отборът на „София – Балкан“ с треньор проф. Кръстю Църов. Те изиграха демонстрационен мач, в който показаха на всички присъстващи, че баскетболът е възможен и достъпен спорт за всеки, стига да има воля и желание. В отборът е съставен от хора на различни възрасти и с различни занимания – в него участват например бивш волейболист и студенти с различни профили, а най-малкият състезател е 12-годишният Цеци.

Много хъс и енергия вложиха малките баскетболисти в поредицата от мачове и показаха умения и дисциплина, спазвайки правилата на справедливата игра. По време на закриването заместник-кметът Ели Цветанова поздрави състезателите и ги покани отново да гостуват в общинската спортна зала. Тя връчи и благодарствена грамота на проф. Църов – треньор на „София – Балкан“, който от своя страна насърчи малчуганите да продължават да играят упорито и отдадено баскетбол. „Обичайте не само да се състезавате. Обичайте и да побеждавате!“ – каза той. Накрая всички получиха медали за участието си и се разделиха с очаквания за следващи срещи.

Турнирът по мини баскетбол "Илия Евтимов", освен че показа уменията на децата в баскетбола и силата на волята чрез демонстрационния мач на играчите в колички, имаше и своя кауза - каузата, която в последните месеци обедини много събития и инициативи в нашата община, а именно да помогнем на Калоян Спасов от с. Габра, който страда от сарком на Юйнг. В залата имаше щандове с коледни картички, оригинални ръчно изработени подаръци и сувенири, коледни сладки и мъфини, подготвени с много любов за Калоян. И хората идваха на базара и подаваха ръка на младия човек, отнасяйки в домовете си късче коледно настроение, красота и надежда.  
 
 
 
За контакт: Светлана Тодорова, PR, Община Елин Пелин, E: svetlana.b.todorova@gmail.com, T: 0877 155107


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete