Петък, 19 Април 2024, 14:23

„Ватия холдинг“ АД започва добив на пясък в Побит камък на 26 март

12 Март 2018, 14:23
(1) (2)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 4028 4


Въпреки недоволството на жителите на община Елин Пелин, „Ватия холдинг“ АД започва добив на кварцов пясък в Лесопарк „Побит камък“ на 26 март. Това става ясно от писмо на дружеството до местните власти в община Елин Пелин. От концесионера настояват общинската администрация и полицията да им осигурят безпроблемно движение на техниката по общинската пътна мрежа с оглед създалото се напрежение през последните месеци.
Само преди няколко дни стана известно поредното закононарушение на фирмата с което бяха застрашени живота и здравето на български граждани. В късния следобед на 11 март РИОСВ-Пазарджик провери сигнал за нерегламентирано депониране на производствени отпадъци в близост до вододайната зона на Стрелча. За нарушението инспекцията е сигнализирана от РУ на МВР в град Панагюрище.
Екип от експерти на РИОСВ, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория на ИАОС в Пазарджик извърши оглед на находище за добив на пегматити в землището на Стрелча с оператор „Ватия”АД. Проверката установи, че на насипището за минни отпадъци, в участък „Мали кладни дял”, са изсипани около 25 тона производствени отпадъци от първична преработка на пегматити. Огледът установи и изтичане на дренажни води от насипището в река „Меде дере”. Взети са водни проби от дренажните и повърхностните води преди насипището. Измерените моментни показатели не инидикират замърсяване на повърхностния воден обект. Заради липса на пречиствателно съоръжение на „Ватия Холдинг”АД ще бъде съставен акт за установено административно нарушение на Закона за водите.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (8) (3)
    1. добавен от: Омбре 12 Март, 19:12

    Блокада на пътя. Да ги посрещнем подобаващо.

  • Отговори (6) (1)
    2. добавен от: Анонимен 12 Март, 21:43

    Бял ден да не видят...

  • Отговори (6) (1)
    3. добавен от: Ивайло 13 Март, 11:57

    От нас зависи дали ще стане или не,задружно на протест на 26 март и това е.
    Явно държава пак е предпочела парите под масата.

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимно 15 Март, 14:35

    Това лии е ? Не мисля ... Аз съм сигурна,чее новоханци няма да позволят нещо подобно да се случва до тяхното село,ДА НАРУШАВАТ тяхното спокойство , да разрушават тяхното, да унищоважат тяхната природа,да вредят на тяхните деца и не само.Аз съм сигурна,че нещата много бързо ще се оправят но в полза на новоханци,а това няма да се хареса на ""Ватя холдинг "" .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete