Неделя, 18 Март 2018, 03:44

„Ватия Холдинг“ АД: Започваме добив на кварцов пясък в Побит камък

28 Февруари, 16:12
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1682 4

Председателят на борда на директорите на „Ватия Холдинг“ АД Люба Кожухарова е заявила, че скоро ще започнат добив на кварцов пясък в Лесопарк „Побит камък.“ Това се е случило на среща, провела се днес в Министерство на енергетиката. Освен Кожухарова, участие в срещата са взели зам.-министърът Красимир Първанов(ресор подземни богатства), зам.-кметът на община Елин Пелин Стоян Стоянов, техн. секретар на кметство Нови хан Ели Божилова и Методи Тошкин – представител на местното сдружение. Разговорът отново е бил разгорещен, а Кожухарова е заплашила със съд за пропуснати ползи. От своя страна Тошкин за пореден път е заявил категоричната позиция на жителите на село Нови хан и община Елин Пелин, че няма да допуснат разработване на кариерата.
Преди десетина дни в кметството на Нови хан се проведе поредната среща между местната общественост, кмета Петко Костов и депутатите Васил Цветков(ГЕРБ), Иван Ченчев (БСП) и Йордан Апостолов (НФСБ). На срещата тогава присъства и зам.-председателят на Столичния общински съвет Милка Христова, която е ангажирана с юридическата защита на новаханци. Освен нея са наети и още две адвокатски кантори, които в момента подготвят съдебни искове срещу възможността „Ватия Холдинг“ АД да добиват пясък в лесопарка. Припомняме Ви, че преди няколко години съдът отне тази възможност на „Динел“ ЕООД, друга фирма, която искаше да добива в находището. Тогава ВАС отмени тази възможност заради отрицателна Оценка за въздействие върху околната среда и водите. Именно това е основния аргумент и на юристите срещу концесията на „Ватия Холдинг“ АД.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

 • Отговори (4) (0)
  1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 19:05

  Като не щат мира, ще видят секира!

 • Отговори (3) (0)
  2. добавен от: Омбре 28 Февруари, 19:54

  Блокада на пътя и никакво пускане на машини и техника.

 • Отговори (4) (0)
  3. добавен от: Оптимиста 28 Февруари, 20:38

  Дано почнат скоро, до като е студено, за да се стоплим с горящите багерчета.. Чичкото понеже е хапвал доста, ще разпали огъня с мазнинките си, красавицата пък ще се наслаждава на гледката, вързана за някоя топола ... Много смели бее

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Христо Христов 1 Март, 13:49

  Скараджията на кмето ще ги гони,за кило бонбони!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (8)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (41)
70% Complete
Не подкрепям идеята (50)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (99)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (96)
70% Complete
Нямам мнение (3)
70% Complete