Петък, 23 Август 2019, 14:52

Възпитаник на гимназия в Правец тръгва на битка за Европейския парламент

14 Май, 11:02
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1901


Д-р Георги Димов е водачът на листата на ПП АТАКА за изборите за Европейски парламент на 26 май 2019г. Димов е роден в град Русе през 1981 г. Голяма част от живота си обаче прекарва в град Правец. През 2000г. завършва „А” паралелка в ГПЧЕ „Алеко Константинов” със специалност английски и френски език. След това завършва аргхеология и история в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Докторантурата си, посветена на генезиса и появата на града и градската култура през Средните векове, завършва също в най-големия университет у нас.

От години Димов е в ръковоството на редица русофилски и български исторически и патриотични организации. От 2014 г. работи в БАН. В момента е гл. ас. в Института по Балканистика в БАН.

В края на април тази година печели състезанието на ПП АТАКА за евродепутати, което го нарежда първи в листата на националистите за предстоящия вот за Европейския парламент. Неговата главна цел в Европарламента е да предоговори условията на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз. Кандидатът на АТАКА настоява за въвеждане на минимална заплата от 500 евро за всички страни членки на ЕС, както и минимална пенсия от 250 евро за всички държави-членки. Д-р Георги Димов ще работи за утрояване на еврофондовете за България, увеличаване на субсидиите за селскостопанските производители у нас, които България получава от Европа. Водачът на листата на АТАКА д-р Георги Димов е категорично против санкциите срещу Русия, които ощетяват и България. Той ще се бори срещу американския рекет у нас, опитите за налагане на гей браковете и да се спре натискът за приемане на „третия пол”.

Д-р Димов има интереси в сферата на историята, геополитиката, геоикономиката, изкуството, икономическата история, балканистиката и средиземноморските изследвания през вековете. Специализирал е в редица държави, сред които Англия, Италия и Гърция. Изнасял е множество научни лекции и доклади в Европа и Русия. Има публикувани над 70 научни статии и студии в български и чуждестранни издания на различни езици.

Слоганът на д-р Димов и АТАКА за предстоящите евроизбори на 26 май е :

ДА СИ ВЗЕМЕМ СВОЕТО ОТ ЕС – ЧУЖДОТО НЕ ЩЕМ!

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (10)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (10)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (241)
70% Complete
Не (136)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (305)
70% Complete