Четвъртък, 28 Март 2024, 18:07

Възпитаници на УКТЦ-Правец ще създават технологични процеси за над 1200 хипермаркета на Kaufland в Европа и Австралия

18 Април 2019, 21:28
(1) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 2518 3


За втора поредна година компанията организира Kaufland ИТ Олимпиада в Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи

За втора поредна година Kaufland Service IT HUB България шанс на петима талантливи ученици от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец за годишна стипендия и за старт в кариерата, като организира Олимпиада по програмиране в училището.

Олимпиадата е част от дългосрочно партньорство между учебното заведение и IT компанията, която осигурява технологични решения за бизнеса на цялата Schwarz група, от която е част Kaufland. Най-добре представилите се на състезанието младежи получават стипендия за периода до завършването им, както и възможност да преминат обучения и започнат работа в компанията след това. Така те се включват в създаването на процеси за веригата хипермаркети, които са над 1200 в Европа, а скоро и в Австралия.

В тазгодишната Олимпиада учениците решаваха задачи и програмираха, използвайки програмните езици Java и C++. В рамките на деня те трябваше да предоставят решения на 5 алгоритмични задачи. Задачите са разработени от служители на компанията и дават възможност да бъдат решени на всеки един програмен език. Жури от специалисти в Kaufland Service IT HUB, разработили задачите, и г-нТрифон Трифонов, директор на гимназията, ще анализират резултатите и ще отличат най-добре представилите се участници.

„Радваме се, че за втора поредна година ще дадем шанс на талантливи ученици да стартират своето професионално развитие директно след училище, черпейки опит от нашите специалисти. Част от нашия екип вече е миналогодишната стипендиантка Роксана Колева, която има възможност да работи в един от най-успешните IT HUB-ове в Европа“, заяви Михаил Петров, финансов директор на Kaufland България и изпълнителен директор на Kaufland Service.

Роксана в момента е стипендиант в Kaufland Service IT HUB, като след това ще получи договор за още 2 години в компанията. Миналата година заедно със своя ментор тя решава реален казус, за което получава специална похвала. Роксана споделя, че за нея успехът е да получаваш нови знания и да ги надграждаш, а мечтата ѝ е да стане програмист, чиято работа е видима.

Резултат от дългосрочното партньорство между Националната професионална гимназия по компютърни технологии и Kaufland Service IT HUB е и модерната интерактивна зала в учебното заведение. Тя е проектирана изцяло с идеята да стимулира креативността и мотивацията на учениците.
„В Kaufland Service IT HUB инвестираме много в условията и развитието на екипа. С изграждането на интерактивната зала в гимназията искаме да направим „моста“ между теорията и практиката още по-здрав“, заяви Иван Георгиев, мениджър на Kaufland Service.

Част от партньорството са и отворените лекции на специалистите от Kaufland Service, както и посещения на ученици в компанията, за да придобият реални впечатления как протича работният процес в динамична международна среда.
Kaufland Service се превърна в един от основните доставчици на ИТ услуги за международната структура на групата Schwarz. IT HUB към Kaufland Service стартира своята дейност в България в края на 2016 г. след оценка на ИТ сектора и потенциала на страните от групата. Като част от международна структура всички отдели на IT HUB Bulgaria работят в пълна синергия и взаимодействие по множество общи проекти и продукти с колегите си от Германия.
У нас работят над 100 специалисти, а до края на 2019 г. е планирано екипът да бъде разширен още. Програмните езици и предоставяните решения са в областта на Mobile & SAP development, Java, BI, SharePoint, както и application support и Infrastructure administration. Групата е и един от основните потребители на бизнес решения на SAP в глобален мащаб.

На снимка 3: Инж. Трифон Трифонов - директор на гимназията, инж. Николай Василев Яхов - председател на Общински Съвет, Михаил Петров - изпълнителен директор на Kaufland Service и Иван Георгиев - мениджър на Kaufland Service.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Тодорова 19 Април, 01:17

    Браво на талантите от Правец.Нека да са пример за другите съученици и те да се стараят, да напреднат в учението и това ще е стимул за повече учене, защото успеха постигнат със труд, е много сладък!Успех на всички трудолюбиви деца!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ok 19 Април, 10:00

    филмирах се

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Април, 15:55

    Благодарение на директора Трифонов! Поздравления!!!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete