Вторник, 12 Ноември 2019, 23:35

Възрастна жена от с. Разлив е била измамена по телефона

25 Септември 2018, 11:43
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1289 2


ОДМВР- СОФИЯ ОТНОВО ПРЕДУПРЕЖДАВА: ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ ФИНАНСОВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ!

Около 7.50 часа на 24 септември 78- годишна жителка на с. Разлив съобщила в полицията, че предния ден спрямо нея е била извършена телефонна измама. Потърпевшата обяснила, че е била въведена в заблуждение по телефона от непознат, представил се за полицейски служител, в резултат на което доверчиво е оставила пред входната врата на адреса си сумата от 1000 лева и 180 евро. По случая в РУ- Правец е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.


Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама!

ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ ФИНАНСОВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ!

При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви!

Източник: ОДМВР- София

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Септември, 14:05

    Простотия.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ПОТЪРПЕВЩ 3 Октомври, 13:27

    ДОБРЕ Е ДА ЗАПАСИ ХЛАДНОКРЪВИЕ,НО ПРОПУСКАТЕ МНОГО ВАЖНО НЕЩО-ЕГН-ТО,СТРЕСА,ЗАПАВЕНИТЕ РЕАКЦИИ И ОБИГРАНОСТТА НА ИЗМАМНИЦИТЕ.ВМЕСТО СЪВЕТИ ,ХВАНЕТЕ И ОСЪДЕТЕ ИЗМАМНИЦИТЕ,ТАКА ПОСТЕПЕННО ЩЕ НАМАЛЕЯТ .НЕ ДУМИ,А ДЕЛА СА НУЖНИ!АКО ИСКРЕННО ИСКАТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ(

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (5)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (5)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (194)
70% Complete
В чужбина (39)
70% Complete
Няма да празнувам (80)
70% Complete