Вторник, 16 Април 2024, 10:15

Възрастна жена от Трудовец е била измамена по телефона със сумата от 11 500 лв

1 Февруари 2018, 12:26
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4092 16


Около 16.10 часа на 31 януари 68- годишна жена от с. Трудовец съобщила в полицията, че е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата разказала, че малко след обяд на домашния си телефон е получила две последователни обаждания от непознати мъже, като по време на първия разговор получила заплахи за живота и здравето си. Непосредствено след това позвънил втори непознат, който се представил за служител на полицията и поискал „съдействие“ от притеснената жена за залавянето на престъпниците, като я уговорил да събере всичките се налични спестявания и да ги предаде на неговите колеги, които ще дойдат пред адреса й с цивилни коли. Жената изпълнила дадените й инструкции и предала сумата от 11 500 лева. По случая в РУ- Ботевград е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.


ОДМВР- София за пореден път призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта  трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!

При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района Ви!



Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (12) (1)
    1. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 12:53

    Бедната бабичка събрала повече пари от заплатата ми за година!

  • Отговори (8) (1)
    2. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 13:01

    Защо не се проследяват обажданията? Вече ми става смешно,защото медийте действат по-бързо и адекватно от МВР. Това най-вероятно са тарикати от селото. Те знаят, че зад този телефон стои възрастна жена, която има спестявания. Те дори знаят адреса на потърпевшите. Трябва да се забранят домашните телефони.Ако един такъв боклук лежи в затвора 10 години, едва другите ще са толкова смели.

  • Отговори (1) (7)
    3. добавен от: ВАШАТА КУРНЕЛИЯ 1 Февруари, 13:22

    Село Трудовец е най комунистическото село в община Ботевград.При последното гласуване за ПАРЛАМЕНТ , ГЕРБ водеше пред БСП(ДС) с 400 гласа. В цялата община само в село ТРУДОВЕЦ , БСП(ДС) водеше пред ГЕРБ.....,ДАЖЕ В ЛИПНИЦА.,ПОБЕДИ ГЕРБ С 2 ГЛАСА....ТОВА СРАВНЕНИЕ Е ПОКАЗАТЕЛНО ,КЪДЕТО ИМА КОМУНИЗЪМ,ИМА И ПРОСТОТИЯ.....СЕВЕРОЗАПАДНИЯ КРАЙ НА БЪЛГАРИЯ Е ЖИВ ПРИМЕР ,СЪЩО НА ПРОСТОТИЯ ...Другари,гласувайте за Курнелия ,тя ще ви изпрати долари от САЩ!!! ВЕРВАЙТЕ МИ !ВАША КУРНЕЛИЯ......

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 18:00

      Ти кво искаш - трима байтошови министри са от Трудовец. Друг е въпросът, че герберастите са по-комунисти от бесепарите

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 16:19

    браво :D :D :D

  • Отговори (9) (0)
    5. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 17:40

    И също така как може навсякъде да има що годе добри пътища , стъпиш ли в Трудовец положението е трагично. Дори главния път през селото където минава трафика за Ботевград е ужасен.

    • (7) (1)
      1. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 18:01

      Видими резултати от Драганов!

  • Отговори (3) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 18:18

    От каде почна ме къде сврашиме трудовец си е трудовец

  • Отговори (2) (1)
    7. добавен от: ВАШАТА КУРНЕЛИЯ 1 Февруари, 19:24

    По простовати от Трудовчанските комунисти,няма в цялата Ботевградска община.Вземи ЦИРО та удари ВЕСЕЛИНА КРЪСТЕВА(ВЕСЕЛАТА ВДОВИЦА ,а за ЛИЛИЯта ЦЕКОВА да не говорим, която събира и лъготи бабичките от селото....

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 21:18

    Утру отварят басейна в Правец

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 21:31

    Абе тия хора немат ъкъл , ама всеки божи ден по телевизия, радио се казва че полицията не работи така и че това е измама и пак има блужаещи бабки.

  • Отговори (0) (1)
    10. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 21:48

    За голямо съжаление коментарите ви говорят колко сте тъпи трудовчаните- " Къде го удряш, къде се пука?". Хората пишат за телефонна измама, а вие пишете глупости. Пази Боже България от прост народ като трудовчани!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete