Петък, 19 Април 2024, 08:00

Възстановени щети върху детски съоръжения след пореден вандалски акт в град Правец

12 Август 2019, 17:30
(5) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 2765 18


Преди броени дни жителка на град Правец качи снимков материал във фейсбук групата "Забелязано в Правец" за пореден вандалски акт на детска площадка, направен от младежи. Недоволни граждани веднага изразиха възмущението си в коментари под публикацията, търсейки съвместно решение на въпроса относно случилото се. Людмил Павлов - инспектор "Детска педагогическа стая" - град Правец, изрази и своята гледна точка в дадената ситуация при едно от предложенията в коментарите да се видят записи от камерите и да се предприемат мерки спрямо извършителя: "Камери има, но не навсякъде. Хубаво е все пак, че има будни граждани. Нека ми подадат информация на лично съобщение, а аз лично се ангажирам извършителят да бъде установен и да бъдат предприети необходимите санкции и мерки спрямо него или родителите му. Радвам се, че има съвестни граждани, които не оставят безразлични към случващото се. Институциите се стараят да си вършат работата, но не винаги може да се обърне внимание на всеки един проблем, когато не е заявен и не се знае за него. Това все пак не означава, че не съществува. Моля ви, всеки, който има информация за извършителя, да ми напише на лично съобщение, а аз се ангажирам публично да ви информирам за това какви са санкциите и последиците за извършителя. Част от санкцията ще е да възстанови щетите, за което също ще ви информирам."
Днес, само няколко дни по-късно, Людмил Павлов информира публично във фейсбук групата всички свои съграждани, които се интересуват от случващото се в града, за необходимите предприети мерки, както и добави снимки, от които се виждат ясно отстранените щети върху детските съоръжения.
"Във връзка с публикация в групата „Забелязано в Правец“, касаеща се за нанесени щети на детска площадка от младежи в града, поех ангажимент да установя младежите и щетите да бъдат отстранени. Момчетата бяха установени. Същите лично и собственоръчно отстраниха повредите, които бяха нанесли върху пързалката на детската площадка. Благодаря за будната съвест на жителите в Община Правец, и затова, че не остават безразлични към случващото се в града ни! Лично аз гледам на групата „Забелязано в Правец“като нещо положително и полезно, но апелът ми е, когато има някаква нередност, освен в групата, гражданите да информират и институциите. „Забелязано в Правец“ е обществено достъпна публична група, но не и средство за подаване на жалби, сигнали и оплаквания. Аз следя групата и живо се вълнувам, какво се случва в града ни, но не всеки служител на дадена институция е длъжен да следи и следи публичните групи във фейсбук. Когато подобен проблем е заявен в публична социална мрежа, но по някакъв начин е останал неизвестен за компетентните органи, се създава впечатлението, че отговорните хора, които трябва да се заемат с разрешаването му, са крайно незаинтересовани и безразлични, а това не е така. Така се трупа недоверие и негативизъм към институциите. Няма как един проблем да бъде разрешен без да се знае за него. Това е единствената ми „забележка“. Относно проявата на младежите вярвам, че са взели своите поуки и след предприетите мерки втори път няма да направят подобно нещо. Вярвам още, че когато навреме се предприемат необходимите действия, заедно можем да коригираме поведението на тези деца и те да бъдат достойни и примерни граждани."

Поздравления на г-н Павлов за бързата реакция и за предприемане на необходимите мерки към въпросните нарушители!



Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Август, 18:26

    Не знам как ще коригираме поведението на тези деца, но възпитанието е под всякаква критика, говорят глупости, отговарят когато им направиш забележка, крещят под прозорците, разнасят котки, чоплят семки по пейките, бият се и се псуват, гледат да счупят къде какво има, вечер до късно крещят на детските площадки. Добре ще бъде да се сложат камери навсякъде.

  • Отговори (18) (1)
    2. добавен от: Анонимен 12 Август, 18:34

    Поздравления за Людмил Павлов! Интелигентен, способен и отговорен човек!

  • Отговори (8) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Август, 18:38

    Когато липсва родителско възпитание, никой страничен не може да го замести:(

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 12 Август, 22:41

      Какво възпитание чакаш от родителите, те не се интересуват къде са децата им вечер, един родител не съм видял да дойде при бесетките и да види какво правят, знаят да ги търсят по телефоните.

  • Отговори (19) (0)
    4. добавен от: Гост 12 Август, 19:18

    Другият път, натряскайте 1000 лева глоба на родителите и 10 дена пробация на малките келеши, сутрин с БКС-то да чистят улиците! Българина разбира само от бой и глоби, за съжаление!

  • Отговори (4) (3)
    5. добавен от: Анонимен 12 Август, 19:37

    А тези котки дето ги разнасят децата няма ли Английска чума за котки и кучета,а има чума за прасета,,,,,,прасета или котки все са четири крака животни

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 12 Август, 23:38

      Пред блока ни постоянно се изхвърлят малки котета едва прояли и децата по цял ден се разправят с тях. Не са паднали от небето, хора ги изхвърлят, дано има господ за такива.

  • Отговори (4) (1)
    6. добавен от: Анонимен 12 Август, 21:46

    Никой не иска да подава сигнали. Поради простата причина, че след това винаги се разбира кой е подал сигнала

    • (6) (0)
      1. добавен от: Анонимен 12 Август, 22:54

      Тогава си трепери у вас и чакай да ти дойде края. Овчи народ сме ние... Със заешки сърца! Как да ти се помогне, като никой не знае, че имаш проблем??? Нали това и човека казва, че всеки мрънка под мустак, но никой не казва, че има проблем. В институциите не работят ясновидци.

  • Отговори (17) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Август, 22:51

    При всеки мой контакт с полицаи, без значение къде се намирам в България, винаги се държат високомерно, надменно и грубо. Имах проблем и потърсих съдействие от полицията в Правец. Тогава се срещнах с Людмил Павлов. Той се отнесе изключително възпитано, спокойно и с разбиране към проблема ми. Затова се постарах да го запомня името му. Помогна ми. Как изобщо такъв човек е попаднал в полицията не зная, но е пример за орган на реда. Всички полицаи трябва да са такива.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 13 Август, 08:21

    :D :D :D

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 14 Август, 00:11

    Имат сила да чупят ,ще имат сила и за обществено полезен труд.Нека се гордеят когато изграждат ,а не когато разрушават.

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 14 Август, 15:04

    Г-н Павлов президент

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete