Петък, 26 Април 2024, 02:47

Вдъхновен "Козаро" обезвери "Спортист" (Драговищица) след обрат

19 Октомври 2019, 19:21
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2715 16


В мач от 7 кръг на А ОГ София Запад, тимът на "Козаро" (Ботевград) се наложи с 3:1 над "Спортист" (Драговищица). Ботевградчани демонстрираха миг на вълшебство, след като стигнаха до пълен обрат в срещата и повалиха поредния отбор, който им се опълчи по пътя към върха. Двубоят се игра днес (19 октомври) на помощното игрище "Герена" в Ботевград и предложи интересен сблъсък, в който интригата присъстваше почти до самия край на срещата. Интересен момент, който направи впечатление бе, че край тъчлинията капитанът Радослав Зарев, който все още лекува контузия в аддукторите, даваше наставления на своите съотборници и влезе в ролята на играещ треньор. Както вече съобщихме, след поражението с 0:6 за Купата на АФЛ, наставникът на "Козаро" Цветан Барбушев напусна отбора. Може би това бе допълнителен стимул за ботевградчани да излязат крайно мотивирани в днешния сблъсък и да покажат своите способности, въпреки премеждията пред тях. 

Първите минути от срещата бяха белязани от равностойна игра и известна доза предпазливост от страна на двата съперника. Първото по-опасно положение пристигна в 9-ата минута. Тогава Васислав Димитров стреля с глава след перфектно центриране на Николай Генов, но ударът му бе в обсега на противниковия страж. Малко по малко тимът на "Козаро" започна да налага своята идеология и да контролира събитията на терена. Домакините притежаваха владението на топката и изглеждаше, че държат нещата в свои ръце. Противно на показаното на терена, гостите от Драговищица изненадаха ботевградчани, след като в 22-ата минута поведоха в резултата. Индивидуална грешка в отбраната на домакините подари топка в краката на Даниел Колев, който от близка дистанция промуши топката между краката на стража на "Козаро" за 1:0. Повеждането в резултата даде допълнителна увереност на играчите на "Спортист" (Драговищица) и в следващите минути доминираха над съперника си. Отговорът на "Козаро" не закъсня. В 30-ата минута Васислав Димитров разтресе напречната греда след топовен изстрел от пряк свободен удар. В 39-ата минута гостите отвърнаха на удара, обстрелвайки вратата на съперника след хубава атака по крилото. Вратарят на ботевградчани Марин Илиев обаче се намеси ефективно и изби топката встрани. Само три минути по-късно нещата отидоха в съвсем друго русло. Тогава Иван Тунчев се оказа най-съобразителен, след като успя да отбележи интересен гол с глава, с гръб към вратата за 1:1. До изравнителното попадение се стигна след изпълнението на статично положение. Така броени минути преди почивката, отборът на "Козаро" успя да върне интригата на "Герена" в Ботевград, а спорът предстоеше да бъде разрешен през вторите 45 минути.

Второто полувреме започна със здрава битка за надмощие. Двете страни влязоха в ожесточен спор и демонстрираха чудесен хъс и желание за игра. Постепенно съперничеството започна да предизвиква искри, които по-скоро бяха насочени към съдийството. В 66-ата минута главният рефер подмина спорна ситуация, при която играч на "Спортист" (Драговищица) бе уцелен в ръката в наказателното си поле. Ходът на претенциите към съдийството обаче не продължи дълго, тъй като в 69-ата минута вездесъщият стрелец на "Козаро" Васислав Димитров изпепели всичко, което бе встрани от футбола, реализирайки майсторски гол от пряк свободен удар. Топреализаторът на А ОГ София Запад изстреля технично кълбото от зоната на дъгата и подпечата пълния обрат в срещата, повеждайки своите към успеха за пореден път - 2:1. Голът бе още един чудесен пример за идеалната способност на "оранжевите" да извличат максимума от статичните положения.

Съвсем логично, битката на терена в Ботевград продължи да бъде интересна и интригата присъстваше с пълния си обем. В 76-ата  минута тимът на "Спортист" (Драговищица) получи правото да изпълни пряк свободен удар от съвсем близка дистанция. Играч на гостите се откъсна сам срещу вратаря и бе съборен от Тодор Димов от "Козаро". Тогава "зелените" от Драговищица с основание имаха претенции за червен картон, но реферът бе категоричен и показа такъв само с жълт цвят. При последвалото изпълнение на прекия свободен удар, енергична проява на стража на домакините Марин Илиев за втори път опази вратата на ботевградчани. Нещо повече, в ответната контраатака за "Козаро", Радко Асенов пробяга по левия фланг и след силен изстрел вкара топката неспасяемо в сглобката на вратата - 3:1. Попадението бе и чудесен подарък за футболиста на "Козаро", който днес празнува своя рожден ден. До края на срещата играчите на  "Спортист" (Драговищица) не останаха безучастни към ситуацията на терена. Гостите не се предадоха и опитаха да окажат натиск върху съперника си, в опит да го разколебаят и да се доберат поне до точката. В самия край на срещата отново вратарят на ботевградчани Марин Илиев трябваше да се намесва, за да опази вратата си от попадение. Опитите на "зелените" обаче не успяха да се увенчаят с успех. По този начин тимът на "Козаро", здраво стъпил на земята, за пореден път с мъжка и отборна игра успя да запази аванса си и да спечели важни три точки. Краен резултат - 3:1. 

След днешната победа отборът на "Козаро" остава на 1-о място с 19 точки в сметката си и голова разлика от 31-13. В следващия 8 кръг, който е на 2 ноември, ботевградчани се изправят в нова епична битка срещу отбора на ОФК "Правец". 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОГ София Запад

Коментари (16)

  • Отговори (2) (12)
    1. добавен от: Х. Георгиев 19 Октомври, 20:24

    Този дето е писал този пасвил явно не е бил на мача! Няма една истина!
    До тук бях с този порнорнографски сайт!

    • (8) (4)
      1. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 20:37

      Поне една истина - 3:1 победа за "Козаро". Хубаво е и да умееш да губиш понякога :) Поздрави!

  • Отговори (3) (4)
    2. добавен от: Това не е ли директен червен картон?? 19 Октомври, 21:00

    . Играч на гостите се откъсна сам срещу вратаря и бе съборен от Тодор Димов от "Козаро". Тогава "зелените" от Драговищица имаха претенции за червен картон, но реферът бе категоричен и показа такъв само с жълт цвят.

    • (7) (2)
      1. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 21:05

      Можете да се обърнете към съответния делегат на срещата, шефове на съдии и т.н. Можете да потърсите отговорност там. Журналистите не са хората, които да дават оценки на съдиитем, а да пресъздадат случилото се на терена.

  • Отговори (6) (4)
    3. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 21:10

    Може и да е имало, но така е видял съдията -така е преценил! С тази спестена дузпа не виждам какво толкова се оплаквате, като от самолет се видя ръката! В А група правят абсурдни грешки съдиите, вие в А окръжна се впрягате! Хубаво е, че все пак сте познали резултата! Няма нужда от излишни драми...

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Х. Георгиев 19 Октомври, 21:12

    Защо всеки коментира анонимно?
    Мишлета!

  • Отговори (2) (2)
    5. добавен от: Х. Георгиев 19 Октомври, 21:19

    Ако ти си "журналиста " бегай легай, журналист май и на живо не си виждал :)

    • (6) (0)
      1. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 21:35

      А вие май не сте виждали как трябва да се държи един футболен треньор, уж човек за пример и образец на хората, които ръководи, води, обучава и наставлява? Все търсим вината в другите, но е хубаво да се позамислим за това какво ние даваме и искаме да получаваме! Можете да разгледате и в другите европейски държави отношенията между отборите, треньорите и играчите дори в най-ниските нива на футбола. Лека и спокойна вечер и другият път покажете на терена способностите си, а не в интернет платформите :wink:

  • Отговори (2) (7)
    6. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 21:36

    Белязаните хора са много лоши нали знаете

    • (1) (0)
      1. добавен от: Х. Георгиев 19 Октомври, 21:47

      Вярвай видял съм повече от....." Вас", знам повече и мога повече!
      Коментирам за първи път защото това са- имислици- премислици.
      Нито ще коментирам, повече, нито ще Ви чета повече.
      Следях сайта защото съм местен (ако не Сте запознат)!
      Накратко както казах (без Ви) бегай легай.

  • Отговори (2) (2)
    7. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 21:53

    Кое е измислица и премислица? Посочете и се обосновайте? Твърдението ви не важи без подлрепена теза!

  • Отговори (2) (5)
    8. добавен от: Х. Георгиев 19 Октомври, 22:08

    Репортажа за мача тук!
    Верен е само резултата от.... протокола той е за селската Ви чест. И нещо друго това май е най дългия Ви така наречен "обзор на футболна среща".
    Иначе разбор няма да правя тук!

  • Отговори (7) (0)
    9. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 22:37

    Ице,не произхода те прави селянин,нали ти също си такъв !Манталитета брат,манталитета те определя като селяндур!Жалко за цялото време прекарано в столицата!

    • (0) (0)
      1. добавен от: Х. Георгиев 19 Октомври, 22:42

      Бъди щастлив!

  • Отговори (4) (0)
    10. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 23:50

    Всичко опира до една непозната за българското общество дума, наречена УВАЖЕНИЕ :) Уважавай винаги съперника си, бъди реалист, бъди добър човек, постигай целите си, но когато си се провалил, недей да проявяваш злоба. Провалът не е срамен. Провалите са неминуеми, важно е колко сили имаш да се изправиш след тях и как ще подходиш! От това, което Г-н Георгиев пише, определено не личи това, за което парадирате!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete