Събота, 20 Април 2024, 07:15

Вечер на българската поп и рок музика в Етрополе

21 Септември 2012, 07:33
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3840 2


На 15 септември, събота, от 20 00 часа, се проведе първата по рода си вечер на българската поп и рок музика в Етрополе. Събитието се състоя в хижа Старопланинец и бе организирано от Клуба на дейците на културата и любители на музиката от града.

Събитието уважиха както много етрополци, част от които членове от клуба на културните дейци, така и гости от Ботевград, София и други места. На тях не им попречи нито мрачното време, нито късния час и те се включваха навсякъде, където имаше песни и танци.

Сценаристи и Водещи на вечерта бяха Виолета – Вили Рай и един от нейните ученици Кристиян Григоров – Крис.

В първата част на вечерта Кристиян Григоров, Христина Пешева и Станимир Илчев от Етрополе и Любомира Вушева от Ботевград изпълниха по няколко песни от новия български рок.
Любомира дори направи премиерно представяне на новата си песен, подарена й от Петър Писарски и група Атлас. Като специален гост на събитието бе поканен бащата на Петър – Кирил Писарски – дългогодишен журналист и режисьор в Националната телевизия. Той също поздрави присъстващите с изпълнения върху устна хармоника и отправи много красиви думи както към организаторите, така и към участниците в тази вечер.

Втората част беше най-атрактивната и интересната за всички присъстващи. Крис и Вили предложиха на публиката да си направят едно караоке шоу със старите български рок класики, чиито текстове всеки знае. Идеята бе приета с голям ентусиазъм. Най-активните участници бяха групата на Вили – Ретротон, Гриша Григоров – бащата на Крис и Йоана Матеева, която заложи на поп музиката, за да разнообрази програмата.

В края на вечерта Клуба на дейците на културата обяви, че ще даде награда на онзи, който се престраши да запее на микрофон без музикален съпровод и текст в ръка. Предизвикателството прие единствено Кирил Писарски и като възнаграждение за старанието си получи бутилка вино.

За завършек на купона dj Dani направи двучасово музикално шоу, в което танците бяха на първо ниво.

Вечерта на българската поп и рок музика е един опит да се възроди някогашната музикална култура в Етрополе и околността. Организаторите са убедени, че тези тематични музикални вечери трябва да станат традиция и да привличат повече външни гости и участници, за да може и повече хора да проявяват интерес към тях. И естествено във всяка от тези вечери трябва да има поне един час за караоке, за да могат хората да се отпуснат и да попеят заедно, без да се притесняват, забравяйки злободневните проблеми. А всеки знае, че музиката сближава хората, разтваря душите и сърцата им, за да споделят или да си спомнят за любими моменти чрез песните от техния живот.

Източник: http://etropole.info

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Септември, 11:35

    Трябва да се намери стимул за Кристиян, страшно талантливо дете.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Септември, 19:48

    Приятно ми стана, когато видях г-н Кирил Писарски на снимката. С него сме били на лагер в Китен, с деца, лишени от родителска грижа от село Разлив.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete