Петък, 21 Септември 2018, 18:39

Великденска изложба-конкурс в Център за обществена подкрепа “Промяна”

6 Април, 09:45
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 522 0

Изложба-конкурс за най-красиво боядисано яйце, най-вкусен козунак и най-оригинално ръчно изработена великденска украса бе наредена днес на Велики четвъртък в сградата на социалния център. Домакин на невероятна изложба на красиви яйца и великденски хлябове бе Анастасия Попова – директор на Център за обществена подкрепа “Промяна”. Много гости и приятели дойдоха и да се насладят на изкуството, сътворено от ръцете на малки и големи. Кошници с пиленца, големи козунаци и най-различни украси бяха подредени около цветните яйца и изпълваха няколко маси.
Специални гости бяха зам.- кмет на община Костинброд – г-н Александър Ненов, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет - Костинброд, г-жа Анна Ананиева – директор на Център за социална рехабилитация и интеграция, г-жа Светослава Иванова – директор на Дневен център за работа с деца на улицата, г-н Светослав Иванов- директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец” и други гости.

На откриването на изложбата децата от Център за обществена подкрепа “Промяна” поздравиха своите гости с великденски стихове, а музикална школа „Иркапей” към НЧ ”Г.С.Раковски” от с.Драговищица изпълниха народни песни.


В изложбата-конкурс участваха: детската градина “Пролет”, гр. Костинброд, Център за обществена подкрепа “Промяна”, Дневен център за работа с деца на улицата, Център за социална рехабилитация и интеграция, Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство “Св. Георги Победоносец”, ученици от ОУ ”Отец Паисий” с.Петърч, НЧ ”Разум” с. Опицвет и други участници. Показани бяха изящни яйца, украсени както с традиционен рисунък, така и по съвременни технологии, като са използвани разнообразни теми, цветове и материали. С много фантазия и вкус бяха оформени различни композиции от яйца в кошнички, кошчета, кутийки, гнезда, и др. с пиленца, зайчета, флорални орнаменти и т. н. Празничните изделия бяха оценявани от жури в състав Илия Ангелов- технолог по храните, Евгения Димитрова- учител начален етап и Тереза Власайкова- служител в общинска администрация-Костинброд.

В категория „Най-вкусен козунак” първото място спечели Дневен център за работа с деца на улицата-Костинброд.


В категория „Най-красиво боядисано яйце” – Център за социална рехабилитация и интеграция, гр. Костинброд.

Оценителите присъдиха първо място за най-красива ръчно изработена украса на Олга Костадинова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (93)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (48)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (51)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (54)
70% Complete
Не съм заинтересован. (26)
70% Complete