Понеделник, 23 Април 2018, 22:34

Великденски концерт на ДГ ”Виолина”, село Петърч

6 Април, 09:50
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 448 0


Намерили вдъхновение от наближаващия най-голям християнски празник, директорът на ДГ ”Виолина”, заедно с преподавателите спретнаха един великолепен концерт, придружен с Великденски базар. 

На него те изложиха изработените от децата в детската градина подаръци, които достойно биха украсили всяка българска великденска трапеза.

И понеже няма как български празник да мине без български народни песни и танци, базарът беше открит с порядъчна порция народни хора и стихчета.

Малчуганите пресъздадоха традицията на Лазаруване и пяха пролетни песни, преоблечени като пчелички, цветя и слънца.

Масите с произведенията на децата и техните родители бяха грижливо подредени и изпълнени с цвят и настроение, за което се погрижиха както авторите на „произведенията“, така и целият колектив, начело с директорката на детската градина г-жа Веселина Манова.Гости на събитието бяха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов и г-жа Теодора Гогова- зам.-кметове на община Костинброд и д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд. 

В своята реч г-н Младенов насърчи децата да продължат да представят българските традиции и обичаи. Той благодари на директорката и персонала, че с много любов, труд и всеотдайност развиват ДГ „Виолина”. Кметът зарадва всички присъстващи родители и деца, като каза, че предстои изграждане на нова детска площадка в двора на детската градина.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (10)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (10)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (65)
70% Complete
Не подкрепям идеята (71)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (133)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (128)
70% Complete
Нямам мнение (7)
70% Complete