Вторник, 23 Април 2024, 22:49

Великденско надиграване в гр. Елин Пелин

14 Април 2015, 16:00
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1792 0


Великденско надиграване беше организирано в град Елин Пелин по време на великденските празници.

Надиграването откриха любителите на народни танци от танцов състав „Чанове” – гр. Елин Пелин. С празнично настроение и жизнерадостни ритми те изпълниха Самоковска ръченица и още няколко кръшни хора и  танци от различни области на страната.

Танцов клуб „Чанове” бе създаден преди няколко години в гр. Елин Пелин от група ентусиасти - почитатели на народните хора, после в клуба дойдоха нови млади танцьори и оттогава всички продължават да играят за свое удоволствие и за радост на много зрители, където са участвали.

Постепенно на великденското хоро се хванаха много граждани, после се извиха няколко хора, които изпълниха площад „Независимост” в центъра на града.

С весело настроение и приятна атмосфера  великденското надиграване продължи до късно след обяд.

Десетина  самодейни танцови състава се бориха за наградата за най-добре изиграно шопско хоро. Най-малките участници бяха 3-годишни деца от формации към детските градини, а най-възрастните – над 60-годишни участници от фолклорните състави.
“Дръж се земьо, шоп те гази” – казват хората от Елин Пелин и днес наистина земята на централния площад в града се разтресе от танците на фолклорните състави.

„Според мен надиграването носи много настроение, празничност… и кара хората да се чувстват по-весели и добри. Празникът става по-хубав”, сподели Румяна Младенова, зам.-кмет на община Елин Пелин.
“Днес имаше много силна конкуренция, но ние успяхме да я преборим и сме първи”, похвали се победителката в надиграването Гергана Иванова от танцов клуб “Новоханци”.

За пета поредна  годиниа  се провежда Великденското надиграване в Елин Пелин, а участниците в него и приятелите се увеличават всяка година.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete