Събота, 20 Април 2024, 08:10

Великденско тържество се проведе в ОУ "Христо Ботев" в с. Разлив

29 Април 2021, 14:21
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1788 0


Точно днес на Вилики четвъртък се проведе великденско тържество в ОУ "Христо Ботев" в с. Разлив. Програмата започна с водосвет на свещеникът отец Илия. След това се проведе празнична програма, като започна с най-малките деца и продължи с учениците от първи и втори клас. Тържествената програма завърши с усмивки и щастие за децата, тъй като бе предоставен аниматор за учениците.

В днешния ден се извърши и още един повод за усмивки не само за учениците, а и за училищното ръководство. Дарителска инициатива за ОУ "Христо Ботев" в с. Разлив поеха и семейство Панчеви от гр. Правец заедно със своята група "Клюки в Правец". Предоставиха на учениците подаръци, лакомства и всички необходими консумативи и материали за протичането на учебно-възпитателния процес. С изказване за тази инициатива се включи и г-жа Наталия Георгива - кмет на с. Разлив, която отправи благодарности на цялото семейство и заяви, че подобно нещо не се е случвало досега в с. Разлив. 


"Искам да се обърна и към гостите, и към медиите. Много се радвам, че дойдохте тук, за да видите, че в училище се работи активно. Видяхте постиженията на децата и се надяваме да пребъде основното училище. Радвам се, че има един достоен колектив, който работи и дава всичко от себе си да задържат учениците на училище, да ги задържат образовани и да имат успех за в бъдния ден." - каза Николай Чудомиров - общественик на с. Разлив.

Читалищното ръководство награди и двама участника в провелия се великденски конкурс "Моята великден", свързан с изготвянето на рисунка. Наградени бяха двама ученика, които се класираха на второ място. Те са от подготвителната група, като единият ученик е от първи, а другият от втори клас.

А ето какво каза и Пепа Панчева - член от семейството, поело дарителската инициатива:
"Освен дрехите, които бяха раздадени още вчера, ние дарихме принтерна хартия, цветна хартия, цветни картони за работа в часовете свързани с избобразително изкуство и бит и техника. Даряваме пособия за физическо възпитание и спорт - топки, обръчи и федербали. Също така дарихме много книги, енциклопедии, образователни пособия, тетрадки и всякакви консумативи, необходими за работата в училищна среда."

Как се чувствате след поетата и вече успешна инициатива?
-"Много е тежка ситуацията. За съжаление никой не помага и се наложи ние да организираме тази инициатива, и успяхме. Чувствам се много добре, след като успешно премина и се радвам, че успяхме да набавим всичко необходимо на първо време."




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete