Събота, 31 Октомври 2020, 09:12

Весел поход до хижа Рудината в партньорство с „Нестле за Живей Активно! 2020“ на 22-ри септември

18 Септември, 13:03
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 643 6


За втора поредна година Община Ботевград се включва в националния конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно!“, който има за цел да стимулира здравословния начин на живот. През 2020 г. той ще се проведе под мотото „Бъди добрият пример за теб и близките ти“.
В рамките на инициативата Община Ботевград и местни доброволци организират весел поход до хижа Рудината, който ще се състои в Деня на Независимостта – 22-ри септември. Сборният пункт преди потегляне е паркингът на складовете след учебна база „Зелин“ на БТК.

Съобразявайки се с мерките, ограничаващи разпространението на COVID-19, oрганизаторите са предвидили групите туристи да тръгнат на два етапа, както следва:
- Първа група – в 09:00 ч.
- Втора група – 09:30 ч.
Пешеходното разстояние до хижата по пътеката с туристическа маркировка е около 3 часа. Другият вариант е да се отиде с автомобил до чешмата на Стубеля, което съкращава с около час пешеходния маршрут. По време на прехода е задължително спазването на физическа дистанция.

Туристите трябва да носят със себе си храна и вода, както и игри, подходящи за практикуване на открито – федербал, хвърчила, топки и др. Желателно е да предвидят и торбички, в които да съберат възпроизведените отпадъци.
Участниците в похода ще бъдат стимулирани да отчетат своите лични постижения, измервайки броя на направените крачки, като за целта трябва да ползват мобилно приложение или смарт часовник.
***
Проектът „Нестле за Живей Активно!“ е дългосрочен и има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Инициативата стартира през 2006 г. и до момента към нея ежегодно са се включвали значителен брой общини. Наградата за победителите в конкурса е финансирането на общински проект, насочен към активния начин на живот, на стойност до 20 000лв., напр. за изграждане на спортни площадки, оборудване на спортни зали, спортни съоръжения и др.
През 2019 г. Община Ботевград се класира сред финалистите на конкурса и остана на крачка от спечелването му.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

 • 1.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (6) (0)
  2. добавен от: Анонимен 18 Септември, 19:20

  И трева, за да им е весело

 • Отговори (1) (3)
  3. добавен от: Анонимен 18 Септември, 20:21

  1и2 много сте ограничени,тъпи същества.

 • Отговори (6) (0)
  4. добавен от: Фарс 19 Септември, 15:50

  И какво....концерна, който пробутва едни от най-калоричните и вредни храни плаща на баламите при това с участие на общината за да му правят реклама... Нямам думи каква поквара и лицемерие обзеха управниците.

  • (1) (0)
   1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 08:54

   В името на парите Гавалюгов и такива като него са готови на всичко

 • Отговори (1) (0)
  5. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:36

  Точния коментар 4,но децата едва ли ще го разберат.Зомбират ни като опитни мишки и ние си мислим,че светът е чудесен.В момента се води най коварната война в света и това е войната срещу човешката цивилизация.Опомнете и спрете да им купувате боклуците.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (550)
70% Complete
Не съм съгласен (307)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (244)
70% Complete