Събота, 20 Април 2024, 01:00

Везенков: Има малко разочарование, но гледаме напред

26 Септември 2012, 14:23
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2647 1


„Бяхме дошли да изиграем възможно повече мачове. Малките нещата решиха мача”, коментира спортният директор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Сашо Везенков след отпадането на „студентите” от квалификациите на Евролигата.

ЛукОйл загуби в първия кръг от домакина Канту в доста оспорван двубой, а Везенков сподели, че се надява тимът да е поставен при предстоящия жребий за групите на втория по сила турнир Еврокъп.

„Вижте, достойно, ама ние сме загубили. Хубав мач, интересен мач, равностоен мач, но накрая Канту победи. Едно прекрасно съдийство, но малко по-трудно стигахме до коша. Взеха 10 борби повече от нас и много малките неща решиха мача в тяхна полза. Миналата година, цяла година Канту игра и то много добре в Евролигата. Казан и Донецк знаем кои са. Отборите, които са тук не са случайни. Пак казвам, за да се играе на това ниво трябват 10 равностойни, да не кажа 12 равностойни играчи, които във всеки един момент трябва да бъдат наистина на едно ниво. В този момент ние нямаме такава готовност”, заяви пред Гонг от Италия Сашо Везенков.

„Ние бяхме дошли тук, за да изиграем колкото може повече мачове. Знаехме, че класирането за Евролига е много трудно, но се надявахме, че ще останем поне още и ще изиграем още един, да не кажа два мача. Това е малкото разочарование, но гледаме напред. Чакаме жребия. Лошото, което е за нашия тим и винаги го коментирам, че сега за нашия тим идва един дълъг октомври месец, в който ние нямаме нищо. Имаме два мача със Спартак Плевен и с Рилски спортист. Не ги подценявам, но за нашия тим това са ни участията в състезания. Трябва да намерим някъде възможност да играем турнири. Трябва да намерим как да поддържаме по някакъв начин форма”, каза още Везенков, а по повод жребия за Еврокъп и дали ЛукОйл Академик ще е поставен, коментира:

„Бързо ще разберем. Мисля, че жребият е другата седмица. Надявам се и вярвам, че отборите, които са тук ще бъдат поставени. Но както коментирахме нееднократно Евролигата е доста комерсиален турнир, който непрекъснато крие изненади. Ще изчакаме другата седмица и ще видим.”



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Септември, 16:18

    Само малко късмет му трябва и сме там.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete