Събота, 23 Февруари 2019, 02:37

ВГ“ОРЕНДА“ с участие в Националния фестивал „Семе българско“ – да почерпиш сили от корена

13 Май 2018, 19:26
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 653 6

На 12 май ВГ“Оренда“ и група приятели посетиха град Севлиево, манастирите в близост до града и фестивала „Семе българско“.
По покана на г- жа Венета Лазарова - професионален водещ, организатор събития в PIX ART studio и сценарист на фестивалната програма, вокална група „Оренда“ към НЧ“Тодор Пеев-1871г“ – гр. Етрополе взе участие във форума.
Участниците на „Оренда“ заразиха със своето жизнено излъчване и слънчево настроение публиката, която откликна на изпълненията с родно българско хоро.
Фестивалът „Семе Българско” е един от форумите в България, обявил се в защита на всичко българско и родно. Тази година се провежда петото издание на фестивала, чиито организатори са Община Севлиево и инициаторите от рекламна агенция „Елмазови”. Нова инициатива на събитието е демонстрацията на изчезващи български занаяти на 12 май, а магията на българския фолклор е неизменна част от посланието на фестивала.
Организираните мероприятия връщат всички присъстващи към корена български. Посетителите могат да видят изложители на български храни, напитки, семена и цветя, както и творци на приложните изкуства, свързани с българския дух и традиции. Тази година своята дейност представят някои от институтите към Селскостопанската академия, които гостуват през първия ден на фестивала. Националният фестивал „Семе българско” не е само повод да се съберат хиляди хора, за да посетят изложението и да се включат в демонстрациите и дегустациите, а и да подкрепят живота. Вече има едно родено бебе в резултат на вярата, че заедно е възможно да се дарява надежда за живот.
Да бъдеш част от това събитие, означава да нахраниш Душата и Сърцето и да се сдобиеш със силата на корена.
ВГ“Оренда“ изразява дълбока благодарност към г-жа Лазарова за отправената покана и предоставената възможност да се почувстваме част от вълшебството на Сътворението, като искрено подкрепяме и каузата на „Семе българско“ – съхранение и продължение на корена !

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

 • Отговори (1) (1)
  1. добавен от: Анонимен 14 Май, 11:25

  Страхотни сте !!!

 • Отговори (1) (1)
  2. добавен от: Анонимен 14 Май, 13:15

  Тези си ходят където си искат. Да ходят на конкурси, а не на събори.

 • Отговори (3) (2)
  3. добавен от: Анонимен 15 Май, 07:17

  Тези като онези. Да ходиш по събори, дори и наречени с гръмката дума фестивали, да получиш грамота и на нея с лош почерк, с разкривени букви да напишеш "първо място", когато на всички участници са раздали такива грамоти, да пуснеш снимка и да се гордееш с това "първо място", на какво прилича това?
  Селска простотия и "излагация".

 • Отговори (2) (3)
  4. добавен от: Анонимен 15 Май, 10:34

  А ти номер 3 ? При положение , че седиш у вас и нищо друго не правиш освен да злорадстваш ? С какво си повече от тези позитивни хора , които разчупват сивото ежедневие и вместо да са диви селяни като теб те предпочитат да се забавляват . Вие селяни мръсни прекалявате с глупостите си по адрес на тези хора , които се опитват да направят нещо ново за нашият град и всички се гордеем с тях освен съществата като теб , които са пропити от злобаа .

 • Отговори (3) (1)
  5. добавен от: Анонимен 15 Май, 15:11

  Не си успяла да вникнеш в посланието ми, №4. Трябва да размърдаш сивото си вещество и да проумееш какво е написано. Не си и особено грамотна, за пунктуация и представа си нямаш какво означава.
  Забрави за думата "злоба", макар че тя изригва от теб.

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: Анонимен 17 Май, 22:17

  Авантаааааа вперьод

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Одобрявате ли идеята бившето училище в Липница да се превърне в обучителен център по иновативни дисциплини

Анкета » коментари (3)

Одобрявате ли идеята бившето училище в Липница да се превърне в обучителен център по иновативни дисциплини

отговори
Да (94)
70% Complete
Не (12)
70% Complete
Страхотна идея. Това ще възроди селото (45)
70% Complete
Мисля, че не е добра идея (1)
70% Complete
Не ме интересува (8)
70% Complete