Събота, 20 Април 2024, 12:03

"ВиК Бебреш" иска от съветниците да бъдат бракувани Камаз и колесен трактор

23 Януари 2018, 11:18
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1559 6


В Общински съвет - Ботевград и Общинската администрация е постъпила докладна записка от Цветoзар Петров Гаврилов - управител на „В и К - Бебреш" ЕООД - Ботевград с предложение за бракуване на МПС, които са частна общинска собственост. Те са предоставени за ползване на общинското дружество и не се използват от ВиК, поради лошо техническо и експлоатационно състояние. Предложените за бракуване МПС са „Камаз" 5511 и Колесен трактор Кейс 580.

С т. 1 от Решение №228/ 23.08.2010 г. Общински съвет - Ботевград е извадил от дълготрайните материални активи на „В и К - Бебреш" ЕООД - Ботевград горепосочените транспортни средства и е дал съгласие за придобиването им в собственост на Община Ботевград. С т. 2 от същото решение преминалите в собственост на общината движими материални активи /транспортни средства/ са предоставени за ползване на „В и К - Бебреш" ЕООД - Ботевград.
10.01.2018 г. е назначил комисия която да установи годността им за експлоатация и ако прецени да излезе с предложение за бракуване на автомобилите. С протокол от 10.01.2018 г. комисия на ВиК е констатирала, че са негодни за експлоатация и предлага да бъдат бракувани.

На предстоящото редовно заседание на ОбС-Ботевград (25 януари 2018г) предстои съветниците да гласуват проектаз а решение.



Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (2) (3)
    1. добавен от: Анонимен 23 Януари, 15:24

    А защо В и К ги е приело неработещи и ненужни? Това ли е отговорността на шефа на В и К!

  • Отговори (1) (4)
    2. добавен от: Анонимен 23 Януари, 16:29

    Шефът на В и К просто не си е на мястото! Вижте, какви хора е назначил на работа!
    Явно на човека не му достигат много неща за да се справи с проблемите там! Приоритетни за него са личните конфликти с клиентите, стремежа за " надмощие " над тях, изтъквайки неоснователни, фалшиви доводи и документи...Препоръчваме му по-добре да провери при подмяната на водопроводната мрежа, кой, как се е свързал към нея с помощта на негови работници, както в Ботевград - така и по селата!?

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Януари, 20:14

    ами защото: големият комбинатор Георги, дванадесет години мъдро управлявал общината, си правеше такива ходове-изважда от материалните активи на общинските дружества сгради, техника.Те стават собственост на общината . Ново решение на общинския съвет-предоставя същото имущество за ползване на дружествата. Това се отнася не само за ВиК, то е било и за БКС, за болницата.Някои от тези общински дпружества фалираха, някои бяха близо до това да останат без дълготрайни материални активи.Така че, не обвинявайте сегашния шеф на Вик. Това са плодовете на георгиевското мъдруване.

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Анонимен 23 Януари, 21:18

    Тулата ще подари един на ВиК, какво го бърка.!!!!

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 24 Януари, 13:33

    Но как ВиК ще бракува чужда собственост, тези активи нали са на общината.

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Януари, 15:05

    четете, хора-те са частна общинска собственост, предоставена за ползване! Но нали важно е да си пишем във форумите!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete