Петък, 19 Април 2024, 07:00

Вики започна своето лечение в Германия

12 Ноември 2018, 23:06
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1820 0


11-годишният Виктор започна своето лечение в Германия. Направени са му много рентгенови снимки и друг вид изследвания, които никога не са му били правени в България. Манипулациите са отнели пет дни, в които е обстойно прегледан от водещи специалисти в детската ортопедия, съобщиха родителите му. Според мнението на завеждащия отделението д-р Дуса всички 10 операции на Виктор, направени в България са били неправилно извършени, в резултат на което са и проблемите в момента. При операциите в задната част на бедрата, сухожилията са преотпуснати, а предните мускули на бедрото се съкращават при ходенето, в следствие спастичността при ДЦП, заради което, детето не може да ходи правилно.
Мнението на лекарите е, че за момента Виктор трябва да носи индивидуално изработени протези и да прави ежедневна многочасова рехабилитация, за да може да протече по-лесно за екипа и за него самия, евентуално налагащата се операция през февруари. Планираният следващ преглед е за 06.02.2019, когато ще се види резултата от денонощното носене на протезите. Престоят на Вик се увеличи до 10 дни, защото изработените протези от друг град, където се помещава ортопедичната работилница на Poligh. Налага се да ги носи 24 часа в денонощието. До сряда, техниците ще преценят как свиква с тях, как ги понася и ще го учат как да ги използва.
Парите за Вики от сметката са напълно изчерпани от вчера, защото се наложи да заплатим пълната сума за изработването на протезите 9070 евро, вместо очакваните около 3000 евро. Цената е доста по-висока, защото е включен специален механизъм за движение, както и съответните ортопедични обувки.
Вики е добре, радва се на внимание от целия екип на болницата, е бил похвален за добрият си английски, за отличното поведение по време на ежедневната ерго и физио терапия. Изключително се радва и се надява това е началото на края с двигателните му проблеми.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete