Четвъртък, 25 Април 2024, 07:42

Виктор Даковски избран в Изпълнителния съвет на ОСД: "Медиите са много важен фактор, а цензурата ограбва информационно гражданите"

31 Март 2015, 11:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2868 13


Председателят на ПП ”Обединена социалдемокрация” в община Ботевград  Виктор Даковски е избран в Изпълнителния съвет на партията. Това стана по време на Втория конгрес на политическата партия на 28 март в София.
 
Общо единадесет са членовете на най-висшия орган на „Обединена социалдемокрация”, в които преобладават представители на Софийска област. В него влизат избрания председател Йордан Гергов (Враца), доц. Апостол Апостолов (Бургас), Венцислав Димитров (Драгоман), Димитър Карамишев (Костенец), Петър Георгиев (Мирково), Иван Банков (София –Илинден), д-р Стойчо Гълъбов (Самоков), Александър Тачков (Сандански), Оля Миткова (Годеч), Павлинка Василева (София Сердика) и нашият съгражданин Виктор Даковски.
 
В Националния партиен съвет освен Даковски бе избрана и Ваня Петкова от Ботевград, както и Никола Дженабетски от Мездра.
 
На конгреса присъстваха 18 делегати от структурата в Ботевград. Веднага след приключване на конгреса бе проведено заседание на Националния съвет, на което отново бяха дискутирани и осъдени действията на кмета на Ботевград Георги Георгиев, както и скандалното поведение на бизнесмена Марин Захариев по време на заседание на Общински съвет Ботевград.
 
„Осъдихме остро цензурата, която бе наложена над медиите в Ботевград. Смятам, че тя не е полезна нито за обществеността, нито за партиите в града”, заяви за balkanec.bg Виктор Даковски, председател на общинската структура на ОСД.  Той обаче изрази мнение, че тази цензура ще отпадне с времето, защото не е полезна за никого.  „Цензурата, която се наложи в момента е в полза единствено на управляващото мнозинство. Медиите в момента са много важен фактор. Погазване правото на гражданите е да бъдат дезинформирани за работата на органа, който са избрали”, коментира още Даковски. Той обаче подчерта, че дивиденти от това ползва и общинския кмет. „Това беззаконие ще спре само тогава, когато дойде на власт демократично избран кмет, който милее за хората и града”, каза лидерът на ОСД в Ботевград.
 
По повод стабилизиране редиците на политическата партия в общината Даковски заяви, че почти във всички села има изградени структури.
 
Вторият конгрес на ПП”Обединена социалдемокрация” протече в присъствието на 218 делегати от 261редовно избрани делегати, от 17 области на страната.
 
Гости на конгреса бяха г-н Михаил Миков-Председател на ПП”БСП”,г-н Атанас Мерджанов-Зам.Председател на ПП”БСП”,г-н Александър Радославов-Председател на ПП”Движение за социален хуманизъм”,г-жа Елена Нонева- Председател на ”Политическо движение Социалдемократи”, г-н Еленко Божков- Зам.Председател на ПП”Български социалдемократи”.
 
В поздравителния адрес г-н Миков отбеляза значението,тежестта и приноса на ПП ”Обединена социалдемокрация”в коалиция „БСП лява България”,както на отминалите избори така и в настоящия динамичен политически живот.В изказванията на представителите на другите Социалдемократически партии се изказаха пожелания за скорошно обединение,както на Социалдемокрацията,така и на всички политически сили в лявото пространство.

На конгреса беше обсъдена настоящата политическа обстановка в страната,позицията на ПП”ОСД” за предстоящите местни избори.Направени бяха послания за обединяване на социалдемокрацията в България,както и обединяване на партиите в коалиция „БСП-лява България”за единно участие и спечелване на предстоящите избори за местна власт.
Беше избрано ръководство на ПП”Обединена социалдемокрация”:
Председател-Йордан Гергов,Зам.Председатели-г-н доц.Апостол Апостолов,г-н Венцислав Димитров,г-н Иван Банков,Главен секретар г-н Димитър Карамишев.

Източник: balkanec.bg

Коментари (13)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Март, 12:02

    Еиий, този колко мъдро се е изхрачил.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Март, 12:26

    голяма социалдемокрация, голеееемо нещо!!! :D

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 31 Март, 15:18

    наи после нешо стоиностно в тоя цигански град. новия кмет/ в. даковски/ да измете циганската измет от града

  • Отговори (0) (2)
    5. добавен от: Анонимен 31 Март, 15:18

    викторе, УСПЕХ

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 31 Март, 15:31

    И този се бори за Кмет, :x

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 31 Март, 15:45

    Бушона е мазен измамник

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 31 Март, 16:53

    О, по- добре да си остава Георгиев, щом тоя несретник се готви за кмет.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 31 Март, 17:06

    А ЗАЩО НЕ ГО ПОПИТАТЕ С КОЯ ТОЧНО ПОМОЩ СЪЩИЯ ТОЗИ ГОСПОДИН ЗАКУПИ ПРЕДИ ГОДИНИ ХОТЕЛ "СИНЬО НЕБЕ" В БОТЕВГРАД.
    И ДАЛИ ПОМОЩТА НЕ ИДВАШЕ ОТ ЕДИН ВИДЕН ГРАЖДАНИН НА КОГОТО ПРЯКОРА БЕШЕ И ВСЕ ОЩЕ Е "ЦИГАНИНА".
    НЕ ЗА ДРУГО, А ПОРАДИ ТОВА, ЧЕ ДОКУМЕНТИТЕ ВСЕ ОЩЕ СА НАЛИЦЕ. И Е ХУБАВО ПЪРВО ДА ВИДИШ СЛАМКАТА В СВОЕТО ОКО ПРЕДИ ДА ТЪРСИШ ГРЕДАТА В ЧУЖДОТО.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 31 Март, 18:52

    Ужас, няма отърване от нагаждачи и хора които се ръководят единствено от мириса на парите...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete