Четвъртък, 25 Април 2024, 16:10

Виктория Маринова: Играхме с голяма отдаденост на мачовете

22 Януари 2019, 10:07
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1228 0


Преди ден баскетболният отбор на Балкан до 15 години се завърна от Шопрон, където участва във втория етап от Европейската младежка лига. Тимът на Виктория Маринова се представи много силно като постигна три победи и допусна само една загуба, но не успя да се класира за плейофите, тъй като преди това в Чехия претърпя четири поражения. Какво каза треньорът на отбора Виктория Маринова за представянето на отбора пред клубния сайт на Балкан, вижте в интервюто:

-3 победи и 1 загуба, как оценявате представянето на отбора в Унгария?
- Виждам разлика и резултат от подготовката след първия турнир, който се проведе в Прага (Чехия). Момчетата бяха концентрирани по-голяма част от мачовете и това се отрази веднага в процента на грешките. Успяхме да ги редуцираме почти на 50% от предходния турнир. Видимо играехме много по-агресивно и с дух, себераздаване и голяма отдаденост по време на мачовете. Подобрихме успеваемостта при борба в защита и нападение, откраднати топки и реализацията на бързите атаки.

В първите три мача, в които записахме победи, като цяло момчетата изпълниха тактико-тактическите ми указания и контролираха игровите ситуации, разбира се, това не означава, че в последния мач, който загубихме, те не ги изпълняваха, но разликата във физиката и опита, който имаше отбора на Гросупле, им даде по-голямо предимство и заслужено победиха.

- Какво смятате за нивото на другите отбори в този турнир?
- Смятам, че водещите отбори в нашата група – Рома, Фортитудо, Санта Крус и Гросупле и този път показаха константна игра. Не могат да мога да направя кардинална оценка на това доколко са подобрили собствената си игра. Не смятам,че другите отбори са някакво ниско ниво спрямо тези, дори и срещите във втория етап бяха доста оспорвани и много честно се решаваха в последните минути на мача. Всеки можеше да победи всеки и беше въпрос само на правилна преценка.

- Какво ви донесе участието в този турнир?
- Момчетата много точно и реално оценяват предоставената им възможност да се докоснат до едни от най-големите грандове в Централна Европа. Емоцията и личните контакти, които те създават по време на тези турнири, ги мотивира допълнително, като искат да бъдат по-добри.

- Какво ви предстои през сезона? Какви са целите на отбора? Целта ни е този отбор да се обиграва по най-добрия начин в такива международни турнири, тъй като те са чакаща година на юноши (16) и само 50% от момчетата вземат участие в тази възраст. Искаме тези мачове да им помогнат да израснат като играчи и на върхова година да се представят по-успешно.

Благодаря на момчетата за положения труд и старание, както и на БК Академик Бултекс 99 и треньорът Йордан Иванов за това , че дадоха шанс на своя играч Симеон Димитров да участва с нашия отбор. Вярвам, че с всеки бъдещ мач момчетата ще показват още по-голяма увереност и самочувствие.

Източник: balkan-basket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete