Петък, 29 Март 2024, 16:27

Вицепремиерът Марияна Николова и кметът Гавалюгов прерязаха лентата на обновената детска градина в Литаково

20 Декември 2018, 12:44
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3403 10


Официално откриване на обновената детска градина „Здравец” – с.Литаково се състоя днес на светлия християнски празник Игнажден. Събитието уважи вецепремиерът на Република България Марияна Николова. Сред гостите бяха още: кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, председателят на Общински съвет Ботевград Любомир Лилов, зам-кметовете на общината Борис Борисов и Цветелин Цветков, Стефка Граматикова, секретар на общината, Николета Иванова, началник отдел „Хуманитарни и социални дейности”, кметът на с. Литаково Даниел Дилов, директори на училища и др.

Ритуалът по прерязване на лентата извършиха вицепремиерът Марияна Николова, кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов,председателят на ОбС Лиюбомир Лилов и кметът на селото Даниел Дилов.

Директорът на детската градина Петя Микова приветства гостите: „Добре дошли в напълно обновената детска градина. В навечерието на един от най-хубавите християнски празници- Коледа за нас се сбъдва една голяма мечта- дългоочакваният ремонт на ДГ „Здравец”. Ние наистина повярвахме, че на Коледа се случват чудеса”, каза в приветственото си слово Микова. Директорката благодари на Общинското ръководство в частност на кмета Гавалюгов, за осъществяването на ремонта.

Думата за приветствие бе предоставена и на вицепремиера Марияна Николова: За мен е чест и удоволствие в навечерието на светлите християнски празници да съм тук сред вас, да открием заедно реновираната детска градина и да имам възможност да ви поздравя лично. Едва ли има нещо по-важно за нас от спокойствието и щастието на децата ни. Бих искала да ви уверя от поста, който заемам, че ще работя с всички сили за доброто на българските деца”, каза вицепремиерът. Марияна Николова пожела на децата здраве и радост, а на колектива- успей в отговорната работа. На жителите на общината вицепремиерът пожела светли празници и щастлива Нова година.

В приветственото си слово кметът на общината Иван Гавалюгов заяви, че Общинското ръководство е положило много усилия да задоволи съвременните изисквания на младите хора, да зарадва децата и родители на село Литаково. „Вярвам, че успяхме с общи усилия да осигурим едни много добри, да не кажа отлични условия, за отглеждане и възпитаване децата на с.Литаково. Усилията и на Общинското ръководство, вярвам, че и на държавата, работим за обезпечаването на всичко необходимо на най-малките наши съграждани- децата, които са нашето бъдеще, и ние им дължим осигуряване на най-добрите условия за отглеждането им”, каза градоначалникът. С радост той сподели, че това е третото детско заведение, което е изцяло ремонтирано в рамките на тази година. Кметът Гавалюгов бе категоричен, че то няма да е последното, а в рамките на следващата година ще се извършат ремонти на детските градини и в останалите села на територията на общината.

Кметът Гавалюгов благодари на фирмата изпълнител, в частност на Лазар Михайлов, за добре свършената работа и спазения срок. В заключение градоначалникът пожела успех на директора и колектива на ДГ „Здравец”.

В словото си кметът на селото Даниел Дилов заяви, че днешният ден е паметен за обществеността на Литаково. На колектива на детската градина, Дилов пожела здраве и призова да работят за привличането на още деца в детската градина.

Отец Борис отслужи водосвет за здраве и благополучие. Той отправи молба до вицепремиера за съдействие за въвеждане на вероучението в училищата.

Детската градина получи специален  подарък  от Марияна Николова- икона, която да закриля децата и колектива, и която да напомня за днешния ден.

В знак на благодарност кметът Гавалюгов й върна жеста, като й подари символа на Ботевград- Часовниковата кула, която да й напомня за родната община.

Поздрав към гостите отправиха малките възпитаници на ДГ "Здравец", които показаха наученото и демонстрираха отлични знания и умения. Малчуганите пяха, танцуваха и рецитираха, с което допринесоха за доброто настроение на присъстващите.

Ремонтът на детската градина бе реализиран със собствени средства на общината, в размер на 175 000 лева. Сумата бе разходвана за следните дейности: ремонт на покривна конструкция, подмяна на външната и вътрешната дограма, външна топлоизолация на цялата сграда. Също така бе извършен ремонт на кухненския блок, санитарни бяха помещения, занимални и спални. Бяха закупени нови мебели- легла, гардеробчета, маси, секции.




Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (5) (12)
    1. добавен от: Анонимен 20 Декември, 13:12

    Тази селска пръчка за кво я снимат безлична личнос

    • (10) (1)
      1. добавен от: Анонимен 20 Декември, 14:07

      ЛичносТ, неграмотнико!

  • Отговори (1) (5)
    2. добавен от: Анонимен 20 Декември, 13:13

    Добра е за раководител Мамат

  • Отговори (15) (2)
    3. добавен от: Анонимен 20 Декември, 14:13

    Тази селска пръчка е ВИЦЕПРЕМИЕР на Република България, а ти си едно социално нищожество, неграмотно при това. Налягай си парцалите и не коментирай хора, които са на светлинни години от теб.

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Анонимен 20 Декември, 15:20

    Браво.

  • Отговори (10) (5)
    5. добавен от: Анонимен 20 Декември, 16:08

    За пореден път се убеждавам, че хората са се побъркали.Как може постоянно да се прави нещо ново за циганите?

  • Отговори (1) (2)
    6. добавен от: Анонимен 20 Декември, 20:58

    Толкова ли не намериха по добър повод да поканят вицепремиерката в общината,ами я закараха в Литаково!

  • Отговори (3) (7)
    7. добавен от: Анонимен 20 Декември, 21:41

    Село, селооо . Няма ли кой да се грижи за външния вид на тая лелка.По точно да и покажат как да си върже коланчето на талията.

  • Отговори (2) (4)
    8. добавен от: Анонимен 21 Декември, 08:35

    Тази Лелка я ползват за друко тук е за броика

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 30 Декември, 21:08

    Това нее лелка това е компанионка на народни предсавители

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete