Вторник, 23 Април 2024, 17:01

Вицепремиерът Марияна Николова избра НПГ по КТС-Правец, за да стартира своя инициатива

17 Октомври 2019, 07:47
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2899 12


Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и председател на Съвета по киберсигурност Марияна Николова посети днес Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Така тя даде старт на инициативата за повишаване на вниманието върху последиците от хакерски атаки и превенцията от тях.

„В условията на бързоразвиващата се дигитализация в глобален аспект вашите знания и умения стават все по-значими за съвременното и модерно развитие на обществото ни", заяви вицепремиерът пред възпитаници на учебното заведение. Тя отбеляза, че хакерските пробиви в системите на институциите или на частните компании, които за мнозина са вид състезание и изява, всъщност нанасят щети под различни форми. „Използвайте натрупаните знания и умения за доброто на нашето общество и за неговия прогрес", призова вицепремиерът и изрази увереност, че учениците на Националната професионална гимназия по компютърни технологии имат потенциал да бъдат бъдещи лидери в сектора на информационните и комуникационни технологии.

В рамките на срещата директорът на Дирекция „Планиране и управление на дейности и проекти за електронно управление" в Държавна агенция „Електронно управление" Иван Модев представи пред учениците електронното управление и неговото развитие. В срещата участваха също представители на Българската асоциация по киберсигурност и Българската асоциация на сертифицираните етични хакери.

Ростислав Петров, който е шеф на Асоциацията на етичните хакери в България и Мирослав Стефанов - председател на Асоциацията по киберсигурност, представиха пред ученици от НПГ по КТС интересни практически казуси. За най-добрите отговори двамата раздадоха и награди.

Трима възпитаници от НПГ по КТС пък ще имат възможност безплатно да завършат курс по киберсигурност.

Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (3) (6)
    1. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 12:27

    Браво Мариянче!

  • Отговори (8) (3)
    2. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 12:32

    Тази е голяма овца.

  • Отговори (2) (3)
    3. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 14:15

    Само УКТЦ!!!

  • Отговори (5) (4)
    4. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 16:39

    Овцата е заместник министър председател, а пък ти умника още пасеш патките на село.

    • (5) (4)
      1. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 17:08

      Като се има предвид кой ни е премиер, това да си му вице не е особенп голямо постижение!

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 14:25

    Браво за инициативата

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 23:58

    Тази е най -голямата "КАЛИНКА"в Правителството на България. Щетата,която нанася на държавата ни е по-голяма от хакерската атака на институциите. След гаврата с децата инвалиди и техните родители,назначаването на Марияна Николова от Трудовец е поредния гаф на Валери Симеонов.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 09:45

    Към 6 - Добре Павлин Цеетков . Приблема е че и на тебе не ти вярваме вече

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: До 7 19 Октомври, 14:02

    Нещо бъркаш.Павлинчо се изкара рода с "Калинката".А това,че Далавери Симеонов го усети,че е болен за службица и го изрита,трябва да признаем способността му да усеща подобни около себе си и бързо да ги изпраща!

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 18:05

      Голямо желание имаше за Областен управител, сега друга тактика измисли.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 19:04

    Коментарът на номер 6 не е направен от Павлин, но мога да ви кажа, че Валери Симеонов и неговата партия спечели два поредни мандата благодарение на него и той се подигра, както с болните деца.И аз на негово място бих постъпила така. А пък тази Мариянка е хубавичка и ми е ясно по какви критерии е избрана от В.Симеонов..Изобщо не може да се сравнява с Павлин Цветков и престанете да го ругаете. Влиза като експерт и като такъв е полезен на общината и на хората в нея.Дава непрекъснато консултации на гражданите и не е вземал дори и 1лв.от тях.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Тодорова 20 Октомври, 19:25

    Който и да застане, в това объркано време, за всеки ще се говори, какво ли не!Казвала съм ви, преди да предприемете нещо, вместо да се ядете, се обединете, към една кауза/да бъде добре за народа, в което име там заставате.Първо гледате, каква е ползата и вредата от начинанието, което искате да наложите, за да сте вие велможите!Тогава всички които разбират, ще ви захвалят, а не да роптаят! Най безболезното начинание е и най доброто за народа, а е и за ваша изгода/хората ще ви подкрепят.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (179)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete