Петък, 29 Март 2024, 16:47

Влади Далаклиев и националите по таекуондо със силни резултати в Иран

20 Февруари 2021, 11:18
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2381 3


Забележителни резултати за българския тим по време на приятелския мач с Azad University Team на престижната Супер Лига. Състезанието е ежегодно и за 4-та поредна година събира най-елитните състезатели от Иран, който води челните класации в света на Таекуондо. Българският национален отбор по олимпийско таеукондо замина на лагер в азиатската държава преди около две седмици, където ще продължи активната си подготовка за натоварения календар през тази година. Националите започнаха да се готвят с двуседмичен лагер в Тетевен, а сега тренират с едни от най-добрите състезатели в своя спорт, а именно иранците. След като се завърнат на българска земя, предстои още един лагер с националния тим на Иран, този път на територията на страната. 

Тази година България има честта да бъде домакин на редица важни спортни прояви от световния таеукондо календар. Страната ни ще бъде домакин на Европейско първенство за мъже и жени, Европейски Олимпийски кваилификации за игрите в Токио 2021, Мулти-европейски игри, ежегодният ранков турнир "София Оупън", първият европейски таекуондо фестивал "Ханмадан"  и Световно първенство за юноши. 

С резултат 9:7, Влади Далаклиев завоюва победа за българския тим. След равни резултати срещу опонентите си, "златна точка" реши мачовете на Фарзад Золхадри, Митко Джорджев, Кристиян Златев, който също се състезава за "Сунг Ри" (Ботевград), в полза на противниците им.

С минимална разлика в резултата завършиха Александър Джорджев,Теодор Здравков и Даниел Ладжев.

Добрите резултати идват след повече от месец интензивни тренировки на нашия отбор под ръководството на Фарзад Золхадри. Вече трета седмица националите ни тренират на иранска земя с представителния тим на Иран .
От вчера в Техеран е и президентът на БФТ Слави Бинев, който бе посрещнат от легендите на Таекуондо Хасан Золхадри и Хади Саей.

Снимки: БФТ



Източник: balkanec.bg и БФТ

Ключови думи: Владимир Далаклиев , Сунг-ри Атлантик , таекуондо

Коментари (3)

  • Отговори (2) (4)
    1. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 11:55

    Влади варни колата на близнака че няма кинти за адвокати

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 13:02

    Живи и здрави!

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Н 20 Февруари, 13:02

    Живи и здрави!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete