Петък, 29 Март 2024, 14:52

Владимир Банчев от Етрополе - водещ на първото фитнес реалити у нас "Супер Промяна"

6 Август 2016, 16:19
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 7855 11


Супер Промяна е реалити шоу, което до момента не е правено в България. Всъщност в света до сега не съществува подобен формат. В него участват мъже и жени, които видимо тренират от доста време. Това са хора, които се занимават с фитнес от няколко години и са изградили физика, която повечето хора нямат. Шоуто има за цел да превърне тяхното хоби в професия. Всеки участник започва професионална подготовка за състезание по културизъм. Първото фитнес реалити в България "Супер Промяна Сезон 2" продължава с още повече сила, емоции и завладяващи моменти. Трима треньори Марина Декова, Кирил Танев и Румен Спецов ще се изправят пред 16-седмично предизвикателство - да помогнат на 12 участници да променят своя живот. Те ще извървят трудния път към състезателната сцена на тазгодишния Държавен шампионат по културизъм и фитнес и ще застанат редом до професионалистите. Зрителите ще могат да научат интересни истории около участниците, които ще се борят не само срещу себе си, но и срещу останалите състезатели. Ще станат свидетели на всеки един детайл по пътя към тяхната промяна. Накрая само най-добрите ще стигнат до светлините на прожекторите през октомври, а решаващата дума ще има експертното жури.

Водещ отново ще бъде Владимир Банчев, който е водил едни от най-популярните фитнес предавания в България за последните десет години. Той ще покани в "Супер Промяна Сезон 2" някои от най-изявените български спортисти и специалисти, от които всички ние ще можем да черпим опит и познания. 

Излъчването започва на 24-ти Август по БНТ HD. Всяка неделя и сряда от 22:00ч., както и в каналите на BodyConstructor.com

 Владимир Банчев е на 30 години, родом от Етрополе. През 2004г. завършва ПГ по КТС – гр. Правец и се премества да живее в София.От 2006 до 2010г. е водещ на предаването „Красота и сила” по ББТ, а от 3 години води образователното фитнес предаване „Супер сериите” на “BodyConstructor”.

Потърсихме водещия на „Супер Промяна 2”, за да научим как се чувства, като част от екипа на реалитито. Ето какво сподели той в интервю за balkanec.bg

Г-н Банчев, това е вторият сезон на реалити шоуто "Супер Промяна 2". С какво този сезон е по-различен от предишния ?
Здравейте. Сезон 1 на „Супер Промяна” е много различен от сегашния. В него заложихме много на информацията и полезността на предаването. Бяхме изключително подробни в това как се хранят участниците, как тренират, какви добавки използват. Всичко се въртеше около фитнеса и храненето. Имахме за цел да дадем колкото се може повече полезни съвети на истинските фитнес маниаци и обръщахме изключително голямо внимание на тренировките и храненето. В този сезон това го променихме. Супер Промяна 2 е преди всичко реалити шоу и то трябва да е интересно на всички хора. Искаме да покажем не само физическата подготовка на участниците, но и емоционалната. Показваме какво друго е необходимо освен диета и тренировка. Как психиката на хората се променя. Как ежедневието им се променя. Как живота им се променя. Надяваме се Супер Промяна 2 да мотивира колкото се може повече хора да започнат да се грижат повече за тялото си.

Какви участници се явиха на кастинг?
По-голямата част от хората, които дойдоха на кастинга, бяха добре изглеждащи момчета и момичета. Личеше им, че не тренират 2-3 пъти в седмицата, колкото за снимка във фейсбук. Имаше разбира се и други, които вярваха, че може никога да не са тренирали и пак ще се подготвят за състезания. Имаше много „бургаски батки“, които бяха дошли чак до София само, за да се явят на кастинга. Вегани, вегетарианци, както и други объркали подиума. Кастингът не бе лишен и от някои звезди от родния шоубизнес.
Колко са участниците?

Когато обявихме кастинга и казахме, че той е за хора, които искат да се подготвят за професионално състезание и на финала ще застанат рамо до рамо с най-добрите културисти на България, ни беше ясно, че няма да има кой знае колко смелчаци. За щастие бяхме изненадани. На кастинга се явиха повече от 100 човека. Не го очаквахме. Наложи се да проведем кастинга на два етапа. Първо да ги отсеем до 24 човека и чак тогава от тях да вземем най-добрите и мотивирани 12. Никога не съм мислил, че има толкова много хора, които тренират за себе си и са готови да се подложат на толкова тежко 16-седмично изпитание, за да видят тялото си такова, каквото никога не е било.

Как бяха избрани?
Участниците бяха избрани от треньорите, които ще ги подготвят. Румен Спецов, Марина Декова и Кирил Танев имаха няколко прости критерия:
1. Възможно ли е участника да постигне нужните резултати, за да излезе на професионалния подиум с перфектна форма само за 16 седмици.
2. Ще издържи ли психиката на участника. Готвене по 2 часа на ден, хранене по 6-8 пъти на ден с точните храни и грамажи (при това си постоянно умиращ от глад) и всеки ден по две тренировки... 99% от хората биха се отказали на 3-тата седмица.
3. Може ли участника да послужи за пример на хората пред телевизора? Може ли да мотивира хората да започнат да живеят активно и здравословно?
 
Какво ще изпуснат зрителите, ако не гледат предаването?
Зрителите биха изпуснали да видят много не само атлетични, но и човешки истории. Ще изпуснат да видят как хора, като тях самите, могат да се превърнат в супер състезатели. Хора, които ходят на работа от 09:00 до 18:00ч. Майки на 3 деца, които искат да изглеждат като фотомодели. Млади момчета, които вместо да ходят по барове и дискотеки си дават малкото пари, които имат за да се хранят правилно и здравословно. Жени на средна възраст с голям собствен бизнес и никакво свободно време, но с перфектно дупе и плочки на корема. Сигурен съм, че много от зрителите ще видят себе си в лицето на нашите участници и ще разберат, че ако човек силно иска нещо може да го постигне.

Къде е предизвикателството в това да сте водещ на подобно предаване?
Предизвикателството е голямо. В Супер Промяна 2 работя с хора, които са от най-добрите в бранша и са създали някой от най-популярните реалитита в България. Целият екип е от професионалисти. Работейки с тях осъзнах, че трябва сериозно да поработя върху уменията си като водещ. За щастие това са правилните хора от които да се „уча“.
Друго предизвикателство се оказа формата в която съм... закръглената форма. Аз, както и много други хора се оправдавам с това, че работя по 12-15 часа на ден и нямам време за готвене и тренировки..или поне не толкова колкото ми се иска. Заставайки на кастинга до избраните 12 участника, които ще започнат да се променят се оказа че няма нито един, който да изглежда по зле от мен, а те тепърва започват да се променят. Това ми подейства малко депресиращо. Затова реших, че е време и аз да поема по пътя на промяната.


Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Август, 20:11

    :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: . 7 Август, 11:02

    У бре

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Август, 16:35

    Q pa toa

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 9 Август, 07:54

    Браво! Много е приятно, когато четеш за успяли хора от Етрополе. УСПЕХ!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 9 Август, 14:14

    Ma to imali svestmi hora tam

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Август, 16:59

    педерас

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete