Сряда, 24 Април 2024, 16:58

ВМРО-ДПМНЕ печели и втория тур от местните избори в Македония

8 Април 2013, 10:12
(0) (0)
Свят - Политика
Прочетена: 877 0


Коалицията „За по-добра Македония“ начело с ВМРО-ДПМНЕ победи на втория тур от местните избори в Македония в град Скопие и в още 16 общини, съобщи премиерът и лидер на управляващата партия Никола Груевски.

Заедно със спечелените 40 кметски места на първия тур ВМРО-ДПМНЕ ще ръководи общо 56 общини и град Скопие, пише „Утрински весник“.
Спечелените 56 кметски места и около 40-те хиляди гласа повече на тези избори в сравнение с местните избори през 2009 г. бяха оценени от Груевски като историческа победа за ВМРО-ДПМНЕ и коалиция „За по-добра Македония“.

Той припомни, че на местните избори преди четири години са победили в 55 общини и че тогава са спечелили 406 000 гласа в сравнение със сегашните 445 000 гласа.

Груевски призова снощи новите кметове още от утре да запретнат ръкави, да започнат работа и да реализират проектите, които са обещали в програмата си.

Албанците от Демократичния съюз за интеграция /ДСИ/ взеха кметските места в Тетово и Гостивар. За опозиционния Социалдемократически съюз на Македония /СДСМ/  засега остава утешителната победа в Куманово. Лидерът на социалдемократите Бранко Цървенковски обаче заяви, че изборите са били нечестни. Наблюдателите от ОССЕ съобщиха, че ще дадат становището си по жалбите в понеделник.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete