Петък, 26 Април 2024, 02:48

Военно истирическо и културно мероприятие в с. Миланово

14 Май 2017, 08:56
(1) (1)
Своге - Новини
Прочетена: 2774 3


На 5 май 2017г. в село Миланово, Община Своге по покана от Кмета на Община Своге г-н Емил Иванов, и по покана от г-н Тихомир Георгиев, който е от село Миланово и е член на Читалищното настоятелство на Читалище "Пробуда" село Миланово се проведе мероприятие в чест на загиналите българи във Втората Световна Война, Балканска Война и Освободителни войни.

В центъра на село Миланово е изграден паметник в чест и признателност към тези българи родолюбци,дали живота си за нашата национална идентичност и национална гордост.
В мероприятието се включиха двама представители на Национален Съюз Единение,облечени в Автентична Опълченска униформа - използвана
в Шипченското опълчение Руско Турска Освободителна Война 1877/78 г. и Автентична Революционерска Униформа от Легията на Раковски и Васил Левски.Бяха показани истински пушки - Крънка и Бердана, ками, ножове .

Представител на клуб "Чакър Войвода" град Самоков беше облечен в Автентична хайдушка униформа със своите ножове и ками.Представителят на клуб "Чакър Войвода" град Самоков показа истинско черешово топче с което проведе няколко изстрела,които накараха балкана да кънти и трепери.
Бяха поднесени цветя на паметника на загиналите българи в тяхна чест ,които са дали живота си в Балканската,Втората Световна война и Освободителни Войни.

Фолкорният самодеен състав към Читалище "Пробуда", село Миланово,Община Своге, подготви и изпълни народни песни.
Този фолклорен състав е много деен и родолюбив.В него участие взимат млади и стари,които са много добри и лъчезарни хора,Обединени в опазването на българските традиции и запазване на националното ни достойнство.Участниците в този състав към читалището разполагат с Автентични Фолклорни Носии.

Този фолклорен състав със съдействието на Тихомир Георгиев от с. Миланово взе участие при организирането на Възстановка на живи картини от Априлските въстания на 23 Април в градинката до бившият мавзолей в гр.София като бяха облечени в Автентични Народни Носии и изпълниха народни песни и танци,прекрасни хора са в този фолклорен състав.

Около Паметника бяха запалени бойни огньове и беше изпълнен химна на Република България,като през това време двамата представители на Национален Съюз Единение организираха Почетен Карул на Паметника.
Беше проведена Вечерна Проверка и се възпроизведоха няколко изстрела от Почетния Карул и няколко залпа с Черешовото Топче.
В краят на мероприятието се възпроизведе Заря.
Балканът кънтеше.

Всички ние сме задължени да почетем тези хора,които са дали живота си за нашата свобода и национална гордост .

На мероприятието присъстваха жителите от село Миланово,жители от Община Своге,от Софийска Област,от Столицата и от цялата страна.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (4)
    1. добавен от: Българин. 14 Май, 17:52

    Хора,спрете сляпо да вярвате на кмет избран и подкрепен от ДПС.Сега се правят някакви конкурси,мероприятия,беседи и седянки на патриотични теми под егидата на кмета на Община Своге.Никога не забравяйте, че това не е случайно рано или късно ще платите (висока цена) давам ви пример със с.Искрец продадоха на арабина Шараф цялата гора,полски имоти,гробище и детцката- градина и какво ли още не,и те пак си го избраха.

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Май, 11:35

    изгонете недоразумението гавалигльо от Ботевсело, че окраде общината

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Антикомунист 29 Май, 14:10

    когато плаче комунист или тиквеник сърцето ми бие по- бързо и по-радостно, продължавайте да ревете и да се тръшкате
    като сте толкова добри и справедливи, а кмета толкова черен, защо не направихте нищо срещу тези негови "кражби", когато бяхте на власт?
    сега когато не сте, се дерере и късате от рев, двулични тикви и комунета
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
    на всички им е ясно защо..... продължавайте с реването

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete