Вторник, 24 Януари 2017, 11:06
По-различните новини само за вас!

Врачеш

Врачежани празнуват традиционния си събор. Осветиха нова чешма.

+ | - 27.10.2016г. 13:00 | Новини
Прочетена: 3178 | 19

Оцени:

По традиция всяка година врачежани празнуват традиционния си есенен събор на 27 октомври. По този повод днес центърът на селото бе много оживен и отрупан със сергии и съоръжения за детски игри. Освен честването на събора, жителите на с. Врачеш днес имат още един повод за празнуване. Селото си има нова придобивка – чешма, която е разположена на детската площадка, намираща се на първия център на селото, срещу ресторант „Каприз“.

В 11:30ч. започна официалното тържество по откриването на новата придобивка. Отец Димитър освети чешмата и отслужи водосвет за здраве и благополучие на всички жители на селото. Секретарят на читалище „Събуждане 1895“- Врачеш Цветанка Маринова приветства присъстващите и предостави думата на кмета на селото Марин Бончовски, който поздрави гостите. Той съобщи, че средствата за новата чешма са дарени от Иван и Красимир Инински, като отправи искрени благодарности към двамата спонсори. Гости на събитието бяха зам.-кметът на община Ботевград Борис Борисов и Иван Инински.

В празничната програма се включиха танцови състави към НЧ „Събуждане 1895“ с ръководител Радослав Цветанов, народен хор „Мургаш“ с диригент Веселка Христова. С индивидуални изпълнения се представиха Станислава Димитрова и Кристина Боновсква. За доброто настроение  на празнуващите се погрижи и Литаковска духова музика.

Присъстващите получиха покана от кмета Марин Бончовски да опитат овча курбан чорба, приготвена от майсторития готвач Ангел Захариев. За приготвянето на чорбата са дарени две овци. Спонсори са Обществен съвет към Кметство Врачеш и Ловната дружинка на Врачеш.

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (19)

  • 1
  • 2

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (5)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: