Петък, 29 Март 2024, 00:07

Врачежани протестират при "Розите" срещу трагичното състояние на пътя Ботевград-Врачеш

14 Април 2019, 12:48
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3505 21


Близо час жители на с.Врачеш протестираха на пътя Ботевград-Врачеш в района при "Розите". Протестиращите изразиха недоволството си срещу меко казано трагичното състояние на пътя Ботевград- Врачеш, който е републикански и се стопанисва от Агенция "Пътна инфраструктура". За пореден път врачежани, които са най-засегнати от проблема със състоянието на пътя, очакваха и се надяваха на подкрепа от жителите на цялата община, но такава не получиха. Сред протестиращите бяха кметът на с.Врачеш Марин Бончовски и общинският съветник от ОББО Милчо Владимиров. 

Протестът протече мирно и спокойно, без напрежение. Врачежани стояха на пътя, но не пречеха на движението. То се осъществяваше в едната лента и се регулираше от служители на РУ-Ботевград. 

Местните обаче бяха категорични, че повече няма да търпят и да чакат, а са готови да предприемат по-крайни действия, ако в най-кратък срок АПИ не ремонтира пътя Ботевград-Врачеш, откъдето всекидневно минават близо 4 000 души от селото към града. 

Жители на селото смятат, че са чакали достатъчно и че са изтърпели всички неудобства, причинени им от ТИР-овете, които до скоро се движеха денонощно именно по този маршрут. Да припомним, че целият тежкотоварен трафик от столицата към Северна България бе пренасочен именно през Врачеш поради ремонтни дейности на АМ „Хемус”. Още тогава местните протестираха и негодуваха, тъй като камионите се движеха с висока скорост, въпреки преминаването им през населено място. Резултатът от интензивния трафик по този път е на лице: множество огромни дупки и кратери, които са предпоставка за ПТП, застрашават живота на хората и трошат коли.  И местните се питат: до кога? 

Местните имаха много въпроси, на които очакваха да получат отговори от представител на АПИ, но от там не изпратиха техен представител. Те се интересуват защо държавата отпусна средства за ремонт на участъка от Врачеш към Витиня, а не се погрижи първо за пътя Ботевград-Врачеш. Протестиращите недоумяваха защо няма нито един представител на Областно пътно управление или на АПИ, който да отговори на въпросите им и да се ангажира с конкретни срокове и действия за рехабилитация на пътя.

В тази връзка кметът на селото Марин Бончовски проведе телефонен разговор с Валентин Василев, представител на Агенция "Пътна инфраструктура", който посъветва кмета да изготви декларация с конкретните искания на врачежани по повод ремонта на пътя. Местните категорично заявиха, че настояват за цялостно преасфалтиране на пътя Ботевград - Врачеш и се заканиха, че ако бъде направено само изкърпване на дупките, при следващото пренасочване на тежкотоварния трафик през Врачеш, ще блокират движението и няма да допуснат преминаването на ТИР-овете. Гражданите настояват до Великден пътят да бъде изцяло ремонтиран. 

След приключването на протеста, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и кметът на селото Марин Бончовски са провели телефонен разговор, в който инж. Атанасов е поел ангажимент към средата на тази седмица да посети с.Врачеш и да се срещне с представители на Инициативния комитет  на Сдружение "Просперитет на с. Врачеш". Инж. Дончо Атанасов е заявил, че задължително ще се работи приоритетно, като първо ще се ремонтира отсечката Ботевград- Врачеш, а след това пътят зад "Сенсата Технолоджис".





Източник: balkanec.bg

Коментари (21)

  • Отговори (17) (9)
    1. добавен от: Анонимен 14 Април, 13:42

    Да запретват ръкавите и да почват да си го оправят като врачани, от тая държава вече нищо добро не може да се очаква, крадливата гербаджиска дружина всичко е усвоила. Същото се отнася и за дупката в Трудовец на главния път срещу железарията над площада. Тази дупка си е още от социализма и за 30 години никой не прояви воля да стигне до дъното на проблема, била спукана тръба на водата отдолу и затова не можело да се направи трайно, това е легендата. Колко ли вода е изтекла за 30 години, а?

    • (11) (6)
      1. добавен от: Анонимен 14 Април, 19:01

      Те Трудовец още си чакат от твоя крадлив кмет пешеходната алея до Ботевград б

    • (8) (2)
      2. добавен от: Анонимен 14 Април, 19:02

      Сега ще ревност от Атлантиса че той не крадял, а само лъжел

    • (8) (7)
      3. добавен от: Анонимен 14 Април, 19:05

      Лъжица излъгал 11 000 човека, че ще се подобри живота им:
      1 Оправи болницата
      2 Оправи проблема с водата
      3 Оправи проблема уличните кучета
      4 Оправи проблема с циганите
      5 Оправи себе си

      5 е единственото изпълнено

  • Отговори (20) (11)
    2. добавен от: Анонимен 14 Април, 13:51

    Гледайки снимките, не видях никой от АПИ, та дори и някой от местния клон. Не се вижда и местния ни представител в парламента. Може би ги е страх ..... или пък са заети с по важни дела.

    • (20) (11)
      1. добавен от: Анонимен 14 Април, 15:38

      А къде е ботевградския депутат Тинчев. За какво е в парламента. Какво е направил за Ботеград?

  • Отговори (4) (5)
    3. добавен от: Анонимен 14 Април, 14:07

    А моста на Скравена , кога.

    • (20) (1)
      1. добавен от: Анонимен 14 Април, 15:17

      Защо постоянно питате "Скравена кога"? Защо не дойдохте да подкрепите протеста? Хората се ангажират, организират и отстояват исканията си!!! А вие? Кога та кога? Ми потрудете се пък може и да стане ...а само с коментарчета няма да ви се получи!!!

  • Отговори (10) (1)
    4. добавен от: Анонимен 14 Април, 14:51

    Кметът на Скравена - никога! Той не знае на кой свят е!

  • Отговори (19) (9)
    5. добавен от: Анонимен 14 Април, 15:42

    Нека дойде Тинчев да му пойскаме оставката и да му теглим един Бой

    • (11) (10)
      1. добавен от: Анонимен 14 Април, 18:59

      Ама ти си бил голям мъж анонимно бе?
      Всяка сутрин можеш да го намериш Тинчев пред Синчец като си кара детето - иди ако ти стиска писач кметски скапан

    • (11) (1)
      2. добавен от: Анонимен 14 Април, 19:00

      Не Тинчев аз да го знам кой е ще го скъсам от любов отзад

  • Отговори (14) (5)
    6. добавен от: Анонимен 14 Април, 16:18

    Ами той беше там, ама вчера

  • Отговори (3) (2)
    7. добавен от: Анонимен 14 Април, 18:50

    Моста на Скравена не е от такава важност като пътя за Врачеш по този мост минават само по около 5000 тира отделно леки коли на денонощие и все още не е паднал затова ще го правят ама друг път

  • Отговори (6) (3)
    8. добавен от: Турист 14 Април, 18:58

    Пътната настилка в цялата община е под всякаква критика! Като гледам на управниците ще им трябва още поне 50 мандата да оправят пътищата. Паркове да п*каят кучетата може да правим, а входа и изхода на града ще са в дупки десетилетия!

  • Отговори (8) (1)
    9. добавен от: Анонимен 14 Април, 21:12

    Шменти капели и Пунта мара, управлявали Тинтири минтири 10 ГОДИНИ.

  • Отговори (4) (0)
    10. добавен от: Анонимен 14 Април, 23:16

    Не са 10, а почти 30, късопаметнико!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete