Петък, 29 Март 2024, 13:32

Връзката на Костинброд със София по "Ломско шосе" е готова

25 Август 2016, 18:43
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2617 1


Пътният възел, който свързва "Ломско шосе" с Околовръстното шосе, включително и северната скоростна тангента, вече е пред финализиране, а пътуващите от Костинброд и София вече могат да използват новите ленти. По този начин се облекчава трафика, както и времето за пътуване. 
До дни предстои да бъде пуснат в експлоатация нов 5,5-километров участък от Западната дъга и пътен възел „Ломско шосе”. В следобедните часове ще се пусне и движението по моста над бул. „Ломско шосе”, както и трафика по новите участъци от "Ломско шосе". Отсечката започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор, който свързва Видин с Кулата.
Премиерът Бойко Борисов днес се появи на изненадваща инспекция на пътя с регионалния министър Лиляна Павлова. "Работата ни е да направим всички транзити, които минават около София, за да отпушим „тапите“ в града", подчерта премиерът. 
„Удовлетворени сме от това, че изпълнителят успя за по-малко от 9 месеца да изпълни толкова сложен проект без да спираме движението”, уточни министър Павлова. По думите й изпълнителят е трябвало да работи при абсолютен трафик и когато е бил готов даден участък, движението се е прехвърляло по новите платна. 
Предстои да бъде открита Западната дъга, сега се насочват усилията към продължението на Южната дъга към магистралите "Тракия" и "Люлин". Така че това са въпросите, които стоят на дневен ред, коментира и столичният кмет Йорданка Фандъкова.   

Източник: БТА, Агенция "Фокус"

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Август, 21:52

    Тва до бойко ЖИТИНСКИ ли е?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete