Петък, 29 Март 2024, 09:08

Временни неудобства за жителите на Драгоман заради текущата подмяна на осветлението

3 Септември 2019, 17:49
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1095 0


Текущата подмяна на уличното осветление на територията на община Драгоман води и до обичайни и нормални за такъв мащабен проект проблеми и неудобства за населението. В момента тече настройка на системите за управление на осветлението и поради тази причина отделни райони остават без осветление за което информират жителите им.

Balkanec.bg се свърза с фирмата която изпълнява подмяната. Ето какво заявиха от там:

  „Не би могло да се говори за проблем с липса на осветлението тъй като проекта е в процес на изпълнение и настройка. Строителството е в най-активната си фаза. Поради спецификата на обекта, а именно че се въвеждат нови високо ефективни LED осветителни тела, които са в пъти по-малко енергоемки от старите и подмяната на таблата с апаратура, която да съответства на съвременните норми за енергийна ефективност и улично осветление подмяната се извършва на три етапа - първият е демонтаж на старите осветителни тела и подмяна с нови, вторият е демонтаж на старите и безкрайно амортизирани табла и подмяна с нови, а третия въвеждане на система за управление.


В 90 % от населените места вече подмяната на осветителните тела е факт, а в момента тече подмяна на таблата и въвеждане на системата за управление на осветлението. Системата за управление е най-ново поколение и изключително високотехнологична, като след пълната и настройка и въвеждане ще ни дава възможност в реално време да наблюдаваме състоянието на инфраструктурата на уличната уредба. Това ще доведе до оптимизиране на разходите, локализиране на проблеми и подобряване на услугата по експлоатация на осветлението и ограничаване на кражбите от мрежата на уличното осветление. Към момента наши екипи на място настройват мрежовите параметри на системата и се тества обхвата на комуникацията между устройствата, което в определени моменти води до спирания на системата. Такива процеси са нормални до въвеждане на системата в експлоатация.

Апелираме за търпение и разбиране. Проекта се изпълнява за три пъти по-кратък срок от първоначално заложения и ние полагаме всички усилия неразположението на населението да бъде съкратено максимално. Като цяло общината е тежка за работа поради факта, че е много разпръсната и включва много населени места. На много места липсва покритие на мобилните оператори. Мрежите на ЧЕЗ не са подменяни и са предимно от голи проводници, което създава проблеми с оплитане и къси съединения, за което постоянно търсим съдействие от колегите от ЧЕЗ и благодарим за това, че те се отзовават за да се отстраняват бързо проблемите.

Вече имаме няколко засечени нерегламентирани включвания към системата за улично осветление, което води до отпадане на прекъсвачи поради прекомерна завишена консумация спрямо нормално инсталираната.

За голямо наше съжаление имаме и злоумишлени действия. Едното е открадната фотоклетка докато табло „ТП Детска градина” беше още на старото управление, което доведе до оставане без осветление на целия район захранен от таблото. Второто е прекъснат кабел за захранване на „ТП Хотела”, което остави района, който той захранваше без осветление през изминалата нощ.

Прекъсванията на захранването са нормални и предвид факта, че се работи по осветлението, не могат да се смятат за проблем. Благодарим на населението за подадените сигнали те помагат по-бързо да настроим системата и отново апелираме за търпение. Екипите са на място и работят постоянно и ние сме там изцяло на разположение на жителите и за тяхно добро.”



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete