Събота, 20 Април 2024, 05:56

Всичките ни национални щангисти дадоха положителни резултати на допинг- тест

20 Март 2015, 21:20
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 2390 0


Единадесет щангисти от националните отбори на България са с положителни проби от внезапния тест, който бе направен преди две седмици, съобщава официалният сайт на БФ вдигане щанги wfbulgaria.com.

Веществото, което е открито като налично в организмите на спортистите е станозолол, става ясно от известието, което днес е пратено от лабораторията в Кьолн до българската федерация.

Спортистите се подготвяха в залата в Дианабад за предстоящото след 3 седмици в Тбилиси Европейско първенство. На практика това е целият ни национален отбор мъже и жени, с изключение на Александър Димитров. Той просто не е бил проверен, тъй като по време на внезапния тест е бил на състезание на клубния си отбор в Германия. Всички останали обвинени в употреба на забранени медикаменти щангисти са от няколко месеца на подготовка в залата в Дианабад.

Президентът на БФ вдигане щанги Неделчо Колев заяви, че вътрешното разследване вече е насочило следа откъде може да е дошъл проблемът с положителните допингпроби на 11-те български тежкоатлети.

"След направените спешни тестове и разследване, вече имаме известие от авторитетни източници, че станозололът е бил в състава на препарата „трибестан", който използват по препоръка на медицинския щаб националните ни щангисти", коментира Колев, цитиран от Gong.bg.

Той посочи още, че ще направи всичко възможно, за да се установи истината, както и да се потърси отговорност.

Източник: kmeta.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete