Четвъртък, 18 Април 2024, 22:19

Всяко 6-то семейство в България без деца

23 Април 2012, 20:53
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3233 0


По повод Световната седмица на хомеопатията ( от 10 до 16 април) днес се проведе лекция на тема ” Как да създадем и отгледаме здрави и щастливи деца”.  Срещата се състоя в рапортната зала на общинската болница с лектор Лилия Димитрова от сдружение „Хомеопатично общество”. Всеки месец се организират консултации в Ботевград с граждани по тяхно желание и предварително записване, съобщи Искра Дончева, студент в Лондонски колеж по хомеопатия-София.
Седмицата на хомеопатията е международно движение, зародило се през 2008 г. в Сан Диего по инициатива на група студенти. Над 40 страни участват в инициативата. Всяка година Световната седмица на хомеопатията преминава под различно мото; „Алергии”, „Умствено здраве”, "Физическо развитие”.  Тази година  мотото е : „Репродуктивно здраве – как да създадем и отгледаме здрави и щастливи деца”.
Г-жа  Димитрова запозна присъстващите със същността на хомеопатията като метод за възстановяване здравето по естествен път. Според лектора важно е не установяването на болестта, а как тя протича при всеки един отделен човек в зависимост от факторите- психично състояние, емоции, семейна среда, почивка, хранене и други. „До момента в който човек не се разболее, той не знае къде точно са му органите”, каза Лилия Димитрова. Тя даде редица примери, доказващи как хомеопатичните лекарства действат върху организма на човека. Игнацият например е лекарство за скръб, което напомня на организма за проблема и активизира силите му да  надскочи състоянието си. Лекторката представи пред присъстващите ролята на хомеопатичното интервю за поставяне на точна диагноза при предписване на точното лекарство. При него важни са личната и фамилната история на дадено заболяване и др.
По време на презентацията Лилия Димитрова съобщи че, от 3 до 30% от семействата в Европа са бездетни. В България една от всеки 6 двойки са бездетни и този процент непрекъснато се увеличава. Като причини тя посочи освен репродуктивната способност, така също психическото състояние на партньорите, възрастта, начина на хранене, продължителната употреба на противозачатъни лекарства, стрес фактори. Липсата на сън през нощта и компенсирането му през деня увеличава  с 60% риска от инфаркт. Статистиката показва, че проблемите за зачеване в 30% от случаите се дължат на проблеми при жената, 30% при мъжете , 30% са проблеми и при двамата и 10% са неустановени причини, каза г-жа Димитрова. Най-добрата възраст за зачеване е до 25-27 годишна възраст на бъдещата майка, каза още тя. В 90% от случаите на лечение с хомеопатични лекарства показва положителни резултати в подобряването на фертилността при жените и плодовитостта  при мъжете. Разгледани бяха също предимствата на хомеопатията в приложението й по време на бременност и след раждането в случаи на депресия, меланхолия и страхове. Представени бяха 102 хомеопатични продукта за лечение на болести на репродуктивността при жените и 39 за мъжете.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete