Вторник, 16 Април 2024, 08:58

Втори форум на побратимените български и руски градове във Варна

6 Октомври 2018, 11:25
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1258 0


На 17 и 18 септември се проведе Втория форум на побратимените български и руски градове. Събитието се организира от Община Варна, Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/, с подкрепата на Генералното консулство на Руската Федерация във Варна и Руския културно – информационен център, представител на Россътрудничество в България.

От Община Своге участие взеха г-н Емил Иванов – кмет на общината и г-жа Даниела Дакова – секретар. Те бяха заедно с дългогодишните приятели от побратимения на Община Своге, Софийска област – гр. Кириши, Ленинградска област – Константин Тимофеев – кмет и Виктория Александрова – заместник кмет.

Целта на събитието бе развитие на партньорството между градовете на двете страни, споделяне на добри управленски практики и работа по съвместни инициативи в сферата на туризма. Организирана бе кръгла маса на тема „ Дигитални технологии и образование“ във Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър“, както и международна кръгла маса „Развитие на устойчив туризъм чрез култура – добри практики в Русия и България“, в хотел Астор Гарднър.

Участниците във Форума бяха приветствани от кмета на Община Варна – господин Иван Портних, от Негово Превъзходителство господин Анатолий Макаров, посланник на Руската федерация в България, от НСОРБ, от министерството на туризма на РБ и др.гости.

Източник: svoge.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete