Петък, 19 Октомври 2018, 22:48

Втори форум на побратимените български и руски градове във Варна

6 Октомври, 11:25
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 266 0

На 17 и 18 септември се проведе Втория форум на побратимените български и руски градове. Събитието се организира от Община Варна, Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/, с подкрепата на Генералното консулство на Руската Федерация във Варна и Руския културно – информационен център, представител на Россътрудничество в България.

От Община Своге участие взеха г-н Емил Иванов – кмет на общината и г-жа Даниела Дакова – секретар. Те бяха заедно с дългогодишните приятели от побратимения на Община Своге, Софийска област – гр. Кириши, Ленинградска област – Константин Тимофеев – кмет и Виктория Александрова – заместник кмет.

Целта на събитието бе развитие на партньорството между градовете на двете страни, споделяне на добри управленски практики и работа по съвместни инициативи в сферата на туризма. Организирана бе кръгла маса на тема „ Дигитални технологии и образование“ във Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър“, както и международна кръгла маса „Развитие на устойчив туризъм чрез култура – добри практики в Русия и България“, в хотел Астор Гарднър.

Участниците във Форума бяха приветствани от кмета на Община Варна – господин Иван Портних, от Негово Превъзходителство господин Анатолий Макаров, посланник на Руската федерация в България, от НСОРБ, от министерството на туризма на РБ и др.гости.

Източник: svoge.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (2)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (58)
70% Complete
Не (113)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (17)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (72)
70% Complete
Не съм заинтересован (2)
70% Complete