Четвъртък, 25 Април 2024, 19:40

Второ ОУ „Васил Левски“ отпразнува патронния си празник

17 Февруари 2018, 14:19
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 871 0


На 16.02.2018г. в 11:30 часа възпитаниците от Второ ОУ „Васил Левски”, кв. Шияковци представиха на своите гости викторина с въпроси за Апостола на свободата, стихотворения и пяха песни в чест на своя патрон. Най-напред с поздравителни думи към децата се обърна директорът на ОУ“Васил Левски“- г-жа Красимира Манова. Своето послание да пазим името на Васил Левски, човекът посветил животът си в името на едно „Чиста и свята Република“, отправи и зам.-кметът инж. Габриела Георгиева. „Не забравяйте тези думи, не забравяйте стиховете и песните, посветени на Апостола за свобода. Не забравяйте тази дата и винаги чествайте патронния си празник, защото Второ ОУ“Васил Левски“ е училище с история!“

Заместник кметът на община Костинброд връчи на Директора на Второ ОУ “Васил Левски“ книга за Шияковския манастир „Св.Архангел Михаил“ и брошура с карта на маршрута до него. Изпълненията на децата от костинбродското училище припомниха исторически моменти от живота и революционната дейност на Левски. Малко по- рано, г-н Николай Георгиев – главен експерт „Бюджет и финансов контрол“ в община Костинброд и бивш възпитаник на училището преподава математика на 6 клас. Тази инициатива на Второ ОУ „Васил Левски“ допринесе за разширяване на знанията на учениците и запознаване с вече пораснали, реализирали се свои „съученици‘. Г-жа Светослава Иванова- директор на Дневен център за работа с деца на улицата, също преподава на децата в час по Български език.

По повод на честването бяха наградени ученици с книги свързани с Апостола. Децата заслужено получиха подарък, допринесли за престижа на своето училище. Богата програма, реализирана от целия педагогически екип на училището с отговорност, че тук, във Второ ОУ „Васил Левски” – Костинброд, се обучава и възпитава бъдещето на България.

Освен зам-кметът инж. Габриела Георгиева, специални гости на събитието бяха г-жа Таня Иванова – началник отдел „Социални и хуманитарни дейности“ и г-жа Бистра Боянова- връзки с обществеността в община Костинброд.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete