Събота, 20 Април 2024, 12:05

XV-та Мeждународна научна конфeрeнция "Туризъм – изслeдванe, развитиe, обучeниe" се проведе в МВБУ

19 Юни 2018, 13:25
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1094 0


На 15 юни 2018 г. в Мeждународно висшe бизнeс училищe сe провeдe XV-та Мeждународна научна конфeрeнция „Туризъм – изслeдванe, развитиe, обучeниe“.

На форума бяха дискутирани теми от областта на туризма и предприемачеството.Отбелязано беше, че силното въздействие на туризма върху развитието на цялостната социално-икономическа и културно-екологична среда в България, геополитическата динамика в регионален и глобален план и все по-засилващата се конкуренция на международния туристически пазар налагат бързи и адекватни промени във всички ключови за развитието на туризма сфери. Беше споделено, че иновациите, хибридните управленски модели, лидерството и управлението на кадрите се превръщат в решаващи за успешното управление и оцеляване на пазара. Новите предизвикателства от глобален, регионален и локален контекст повдигат важни проблеми от различно естество (финансово-счетоводни, данъчно-правни, маркетингови и особено кадрови), за които са наложителни различни подходи и бизнес решения.

Приветствие към гостите и участниците в научната конференция направиха г-жа Лена Гайдарска – президент на МВБУ и проф. Руслан Пенчев – ректор на МВБУ.

Основен доклад на форума изнесе проф. д-р Щефан Кашай – преподавател в Университета в гр. Жилина, Словакия, в областта на предприемачеството и инженерните науки. Проф. Кашай постави акцент на активната връзка между науката и практиката. Той сподели своя богат опит в областта на предприемачеството и обучението в предприемачество и развитие на предприемачески умения.

Сред лекторите на конференцията бяха: г-жа Ирена Георгиева – заместник-министър на туризма, г-н Константин Райков – член на КЗП, г-жа Мария Тодорова – главен инспектор в Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ в МК, инж. Любозар Фратев - председател на Тракийски туристически район, председател на УС на Съвета по туризъм в гр. Пловдив, г-жа Сийка Кацарова - председател на УС на Българския съюз по балнеология и СПА туризъми Вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация, г-жа Жулиета Серафимова - генерален директор на Гранд хотел София АД и на София хотелс Мениджмънт, д-р Алекс Орешков е заместник-председател на УС съвет на Асоциацията на специализираните експерти в туризма.

В международната конференция взеха участие, представиха доклади и изказвания преподаватели в МВБУ и водещи специалисти в областта на туризма, посланици и други гости от страната и чужбина.

Всички доклади от конференцията са достъпни на страницата на МВБУ - ТУК

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete