Четвъртък, 25 Април 2024, 18:38

Ямбол демонстрира класа и наказа Лукойл Академик

25 Февруари 2012, 20:17
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 3236 0


Отборът на Ямбол взе реванш за отпадането на полуфинала за Купата на България от Лукойл Академик, след като тази вечер възпитаниците на Иван Чолаков се наложиха при домакинството си на "студентите" със 78:75 в мач от XIX кръг на Националната Баскетболна Лига. Юлиан Радионов бе най-резултатен за победителите с 21 точки, а Джон Офоегбу и Антонио Гуджино приключиха съответно с по 19 и 15.

Бруно Шундов наниза 23 точки за шампионите, а Ламонт Мак и Божидар Аврамов завършиха съответно с по 14 и 11.

През първата четвърт на двубоя играта бе равностойна, като след близо седем минути игра резултата беше равен – 15:15. В оставащото време гостите от Правец вдигнаха оборотите, а Ламонт Мак отбеляза в няколко поредни атаки и изведе тима си напред – 29:21.

През вторите десет минути ямболии буквално прегазиха считания за далеч по-класен отбор на Лукойл Академик, като всеки един от играчите на Иван Чолаков, който беше на терена, успя да се разпише. Освен това, домакините демонстрираха страхотна игра в защита и всичко това им позволи да обърнат резултата в своя полза след изиграването на първото полувреме – 42:40.

Началото на третата четвърт ще се запомни с пропуските, като за три минути игра единствените точки бяха в полза на Ямбол благодарение на Гуджино и Дурчев. "Студентите" се отпушиха след близо четири минути игра чрез Хийт, но след това, съперниците им отново стояха по-добре и разликата стигна до десет точки – 44:54. В оставащите две минути до края на частта Шундов наниза две поредни тройки, но Джеферсън, Гуджино и Офоегбу вкараха за ямболии за 63:52.

В заключителните десет минути гостите се хвърлиха да обръщат мача, като Аврамов и Мак нанизаха поредица от точни стрелби от далечно разстояние и изведоха тима си напред – 74:73. В последните 1:11 минути до края на мача Юлиан Радионов не остави шанс на съперника, като отбеляза пет поредни точки, а "студентите" опитаха да счупят ринговете в зала "Диана" и така Ямбол се поздрави с победата.

Източник: http://sportal.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete